Merhaba hanımlar. Dün 39+6 da oglusumu ssvd ile dünyaya getirdim. Gece başlayan sancilarim sabaha karşı daha da arttı. Sonrasında 2 cm açıklık ile hastaneye yatısim yapıldı. Normalde 2 cm ile hastaneye yatış yapılmıyor ancak doktorum ilk dogumum sezeryan olduğu icin beni bırakmak istemedi. Sabah 9 dan oglen 12 ye kadar açılmam 3 cm oldu sadece. Sonrasında doktorum geldi muayene etti. Suni sancı veremeyeceği için suyumu patlattı. Bebek biraz kakasını yapmis ama kalp atışları normal o yuzden sezeryana almak istemiyorum dedi. Kendisi her sancim geldiğinde vajinal tuşe yaparak her seferinde acikligimi artırdı. Yaklaşık yarım saat sonunda 7 cm açiklik olmustu. Asıl sanci da bundan sonra başladı. Duşa girdim çıktım. Lavman yapıldı 8 cm oldu. Sonrasında yeniden doktorum geldi ve yine sancı ile beraber vajinal tuse yapti 5 dk sonra hadi dogumhaneye gidiyoruz artık dedi ve dünyalar benim oldu. Dogumhanede doktor her sancin geldiğinde ikiniyorsun asla sancı kacirmiyoruz dedi. Ben hemen ıķınmaya başladım. Ancak bebegin başı tam pozisyonunda olmadığı için doktorum vakum kullanmak zorunda kaldı. Bu esnada bende ufak da bir yırtılma olmus ama bebeğim yaklaşık 10 dakika sonra kucagimdaydi. Ben her sey bitti kurtuldum diyordum ki ssvd için asıl olay bundan sonra basliyormus doktor hemen bir suru sey istedi dogumhanedekilerden ve rahmimde bir yırtık olup olmadığını anlamak için çeşitli yöntemlerle kontroller yapti aynı anda pek çok da ilaç ve serum baglattirdi. Serumlari hemşireler elleri ile sıkarak 1 dakika içinde damara enjekte ettiler. Doktor en son herhangi bir yırtık ya da kanama olmadığını söyledi ve dikiş attı. Sonrasında da üstümü giyindim ve cataldan kendim kalktım. Gerçekten güzel bir duyguydu. Bebisim de şu an sütünü emdi ve besiignde yatiyor🥰
Bu arada ssvd karari alırken doktor tercihi ve hastane inanılmaz önemli. Cunku daha öncesinde gittiğim doktorlar sezeryandan sonra normal doğuma ne gerek var dediler ve oradan koşarak uzaklaştım. Bu doktorum ilk dogumun neden sezeryan olduğunu ve aradan kaç yıl geçtiğini sordu. Sonrasında da aynı sorunlar yeniden olmazsa tabiki de normal dogurturum dedi🤣 ben de aynı sorunlar yeniden olmasın diye gebeligimin başından itibaren haftada en az 5 gün yaklaşık 2 saat boyunca hatta daha fazla yürüdüm. 36. Haftadan sonra pilates comelme vb bütün hareketleri yaptim. En sonunda da güzel bir doğum oldu Allaha sukur 🥰