11-14 haftalar arasiydi sanirim bakildigi aralık.
Bebeginizde down ve trisomy hastaliklarinin olup olmadiginin bakilmasi amaclaniyor. Bu test sonucu yuzdeyuz guvenilir degil yalniz. Normal degerler cikmazsa sayet garantilemek icin amniyosentez yapiliyor(gobekten keseden sivi alinmasi) o da dusuk ihtimal ama dusuge sebep olabiliyor. Yani soyleki bebeginizin hasta olma durumunda yasal olarak kurtaj olabilme hakkini veriyor size. Amaa test sonucu riskli cikip da hic bir sorunu olmadan dogmus bebek ornekleri cok cok cooook daha fazla.. test sonucu normal cikip anormal bi durumla karsilasan da var.. e otizm mesela gozukmuyor bu testle. Yani normal disi bi deger ciktiginda tedavi edilme sansi da yok anne karninda. Bazi dogumda gerekecek seyler oldugunu soyluyorlar ama onlar detayli ultrasonla zaten kesin sonuc olarak doktorun onune dusuyor. Her turlu yapilmasinin bi anlam ifade etmedigini dusunuyorum KENDI DUSUNCEM. kiz kardesim yaptirmadi bende yaptirmayacagim akrabalarimiz var ebe onlara sordum onermiyorlar. Dedigim gibi benim kendi dusuncem. Bildiklerimi paylasmak istedim. Gelen fikirlere bende acigim burda duraym