Ebrar68 Selamün aleyküm.. doğum yapalı bugün 15 gün oldu.. 4 günlükken sağlık ocağından topuk kanı almışlardı dün aradılar kanda değerin yüksek çıktığıni tekrar alınması gerektiğini söylediler hangi değer yüksek çıktı dedim ((fenilketonuri)) yani pku diye de geçiyor… İnternetten araştırdığım zmn gercekten kötü bı hastalık.. sormak istediğim şey sağlık ocaklarında bazen ilk alınan kan pozitif çıkabiliyor Muş daha sonra ikinci kanda negatif cikma ihtimali varmış.. başına böyle bişey gelen varmı..
Elyesa Ebrar68 oğlum da değerleri söylemediler ama tekrar alınması gerek dediler tekrar götürdüm bu sefer temiz çıktı aramadılar..tekrar götürün inşallah temiz çıkar
Skdinc Ebrar68 Benim başıma gelmedi ama ilk kanda bazı değerler bozuk çıkıp sonra düzgün çıkanları duydum çünkü alınırken yada çalışıldığı merkeze gidene kadar bozulmalar olabiliyormuş. Hayırısıyla birşey çıkmasın inşallah. Hiç internete de bakmayın bence canınızı sıkmayın bakıp bakıp. Tekrar verin.
Beyza44 Ebrar68 normalde de topuk kanını bildiğim kadarıyla iki kere alıyorlar ki tüm değerlerden emin olsunlar diye gönlünüzü ferah tutun Allah’a emanet edin ❣️ internetten de uzak durun açıp bakmayın bile çünkü oraya kalsa herkes kanser herkesin kötü hastaligi var en ufacık şeyi bile büyütüyor o sağlık sayfaları insAllah hiç bı şeyi çıkmayacak küçük bebitonun ❣️
Nkrblt Ebrar68 benimde oglumda öyle olmuştu o günler geçmek bilmedi her dk sı ağladım ama elhamdülillah sonuclar temiz çıktı içinizi ferah tutun hayırlı sonuclar alırsınız inş 🤲
Ebrar68 Dünden beri mahvoldum ağlaya ağlaya bı kaldım kızlar başına gelen varmı ilki pozitif çıkıp ikinciye düzelen
Elyesa Ebrar68 bu topuk kanını vermek çok önemli amaç erken tanı ve tedaviyi hızlandırmak Allah kimseye dermansız dert vermesin yavrucaklarımız sağlıklı olsunlar inşallah iyi haberler alırsınız
Ebrar68 Skdinc dünden beri mahvoldum inanın ağlamaktan bi hal oldum hiç duymadığım bişey insan ne yapacağını şaşırıyor inşallah sonuç temiz gelir
Tugba_23 devlette yapılan bir çok testte malesef yanlışlık olabiliyor , benim oğlum mesela özelde rota çıktı devlette bişey yok dediler tekrar götürdüm özele kesin rota teşhisi koyuldu , güzel bir klinikte verin testinizi aklınız kalmasın .
Ebrar68 Tugba_23 dün özel hastahaneye gittik fakat bu testler özelde yapilmiyormus o yüzden sağlık ocağında verdik
Ebrar68 Nkrblt inanın kanı dün verdik ama bı an önce geçse de haber gelse diye bekliyorum inşallah bizim de testimizde düzelme olsun dünden beri mahvoldum tahmini ikinci kan sonucunuz ne zmn geldi acaba
Nkrblt Ebrar68 1 hafta süre vermişti saglık ocagından ebe cumaya kadar bekle aranmazsan sıkıntı yok demişti