Aysecan0335 Edafmo süper açıklayıcı oldu bu 😊 hadi bakalım hayırlı doğumlar nasip olsun hepimize tabiki devletin sundugu haklardan faydalanıcaz ama en önemlisi onları sağlıcakla kucağımıza alabilmek 🕊💕
Edafmo Aysecan0335 tabii ki çalışan olarak haklarımızı alabilmek de önemli, eğer SGK bana alamazsın rapor parası deseydi tazminatlı çıkış alacaktım haklarımı bırakmamak adına ama alabiliyormuşuz 🥰🥰 sağlıkla gelsinler bebişler inşallah
Aysecan0335 Susamcik01 canım şöyle heyet raporu doktorun verdi diyelim doğum yaptın o günden itibaren 1 yıl içinde toplamda 90 gün en az sigortan olması gerekiyor ve hala o iş yerinde çalışıyo olman gerekiyor çıkartılmamış olman yani
Edafmo Susamcik01 ben ortopediden 3 aydır rapor alıyorum. 20 gün aldım bittiği gün 30 verdi bittiği gün 45 verdi. Belki özel hastane olduğu içindir bilniyorum ama bana doktorum bu raporların bi problem olmadığını söylemişti gayette alıyorum rapor ve 32. Haftamda kadar da alacağım.
Susamcik01 Edafmo sizinki heyet raporudur o zaman çünkü doktorlar en fazla 10 gün rapor yazabiliyor o yüzden sorun yaşamıyorsunuzdur bence. Doktorunuz direk heyt raporu vermiştir her bitimde
Edafmo Susamcik01 rapor şekli filam normal rapor ama heyet raporu birkaç doktordan onaylı olmuyor mu 😳
Asyaninannesi58 Aryast durumunuza göre veriliyor. Benim erken doğum riskim var ayağa yemek ve wc harici kalkmam yasak sürekli yatıyorum. Mecburen verildi. Keyfi alınmıyor bildiğim kadarıyla. Doktor rapor almam için bi kağıt verdi hastanenin sekreterliği 3-4 doktora imzalatıp bize verdi.
Asyaninannesi58 Aryast ayrıca görev dışı başka ilden cumartesi pazar rapor alınabilir. Hafta içi alınamaz.
Susamcik01 Edafmo özel diye belki doktorunuz direk imzalattırır size öyle veriyordur raporu benimde özelde bende sorucam o yüzden doktoruma çünkü 1 doktor en fazla 10 gün rapor yazabiliyor bence sizinki de öyle
Edafmo Susamcik01 Allah Allah inanın şaşırdım şuan😂 çünkü ben sordum rapor almam bir problem mi diye hayır doğurana kadar yazıcam rapor dedi bana 😳
Susamcik01 Edafmo valla SSK siteden baktım ben direk en fazla 10 gün yazabilir ve 40 gün diye yazıyor belki otomatiktir sistem değişiktir belli olmaz boşver hiç karıştırma o zaman ne güzel 😂
Edafmo Susamcik01 ay inşallah doğum raporu alırken ya da sonrasında toplu para alırken sıkıntı yaşamam onu düşündüm şuann😂😂
Edafmo Susamcik01 şuan normal raporumun parasını aldım hep, bir sıkıntı yaşamadım ama 32. Haftadan sonra alacağım o toplu rapor ve rapor parası ne olur bilemedim🥺
Edafmo Susamcik01 ben SGK ya gittim bizzat görüştüm sordum bu rapor durumunu, hiçbir problem yok 90 gün sigortanız ve çalışma durumunuz hala devam ediyor olması lazım(işten çıkartılmamış olmanız lazım) dediler, siz heyet diyince karıştı 😂
Susamcik01 Edafmo Allah Allah bakalım ben öğrenicem pazartesi doktora gittiğim de netleşecek herşey 😂
Susamcik01 Edafmo canım doktora sordum rapor süren dolmuş dedi ve 30 günlük heyet raporu yazdı heyet raporunda 6 ay yazılıyormuş geri kalanını 2023 yılında kullanırız dedi 😂