Betulbulat Sevgili anneler merhaba , Ben 13 haftalık hamileyim ve yeme içme konusunda bazı uyarılar aldım doktora sormayı unuttum iğde hurma ve kuru inciri yemem sakıncalı mı?
Fidan_14 Betulbulat her isdediyimi kimseye sormadan etmeden yedim desem?şuanda 36 hafdadayız çok şükür Allah sağ salim kucagımıza almayı nasib etsin
Zyinat Betulbulat hurma yasak ananas yasak ve dip balıklar yeme , hamur tarz yeme çok fazla gam Budak ekmek iki dilim ye günde
Maysalina Merhaba ben incir tüketiyordum ama hurma doğuma yakın öneriliyor doğumu kolaylaştırdığı için☺
Betulbulat Maysalina Teşekkür ederim 😊 Peki iğde için bişey duydunuz mu ben bulantıya iyi geldiğini okumuştum sonrasında başka bir yerde doktora danışılması gerektiği yazıyordu.
Betulbulat Fidan_14 Maşallah Amin Allah sanada zorlanmadan sağ salim doğum yapmayı nasip etsin inşallah 🙏😊 ilk gebeliğim bide herkes benden daha heyecanlı ister istemez tereddüt oluyor ama bilgilendirme için teşekkür ederim 😊
Betulbulat MinikBrokoli Yiyorum ilk zamanlar hiç yoktu şu 2 haftadır sadece akşamları bulantı oluyor. 🙄
Fidan_14 Betulbulat terreddur etme canım Canın isdediyini ye insan neden korkarsa korkduyu şey başına gelir abartmadan ye tabikide ben hamileliyimin başından beni mesala meyve tuketmeyi hiç aksatmadlm birde ceviz böyle şeyleri daha çok ye
MinikBrokoli Betulbulat bulandığı zaman derin derin nefes alıp ,aklınıza başka şeyler getirin, kendi kendiniz motive edecek şeyler söyleyin ( ben öyle yapmıştım geçti)
BbabyMom Az az sık yemelisiniz ve tabiki aşırı yağlı yada paketlı gıdalardan bıraz uzak durun sabahları tuzlu çubuk kraker ıyı gelıyor bulantıya Bırde bol bol su..Şekeri ihtiyacınızıda incir ve meyveden alabilirsiniz 😊
MinikBrokoli Trimester dönemine geçince beslenme konusunda bilgi vermişti doktorum Yasak olan şeyler -şarküteri (salam sosis sucuk) -az pişmiş et, yumurta (bakteri barındırabilir) -sakatat grubu(ciğer paça çorbaları vb.) -aşırı hamurişi tüketmek