Merhaba güzel annelerimiz, yarın serklaj olacağım ve cok korkuyorum 😔😔 Ne yapacağım süreç nasıl olack hiç bilmiyorum…
Tekrarlayan düşüklerim oldu daha önce , 16 haftalıkda bir kaybım oldu ve servikal yetmezlik dendi..
Riskli takipliyim ama bu güne kdr kanama vs yaşamadm şükür .. Öğrendiğimiz günden itibaren progestan , puruluton iğne, oksapar iğne , coraspirin ve bazı vitaminlerle yola devam ediyoruz çok şükür 19 haftalık olduk bugün 🤍
Doktorum düzenli olarak vajinal muayene ile rahim uzunlugunu ölcüyor ve her ay biraz kısalma oluyor.. sınırda oldugumu söyledi ve serklaj yapalım riske atmayalım dedi . Çok korktuğumu söyledim biraz daha gözlemledikten sonra karar verelim dedim ancak oturup bana tel tek anlattı istersen yapmayabilir bir iki ay daha bu sekilde ilerleriz ama kısalma devam ediyor ve 2 ay sonra acil serklaj yapmaktansa şimdi önlemimizi alıp riske atmamak en doğrusu dedi yani her türlü serklaj olacağım kaçınılmaz gibiydi asla bebegimi riske atmak istemem 6 senenin ardından gelecek allah nasip ederse 🙏🏻🙏🏻
Şimdi güzel annelerim serklaj oldugunuzda ne gibi şeyler yaşadınız neler yaptınız ?
kanama lekelenme gibi sorunlarınız oldı mu ?
Günlük hayata dönme süreciniz ne kadar zaman sonra oldu ?
Doktorumun bana dediği 2 gün evde istirahat vereceğim sonra günlük yaşantına devam edebilirsin diyor ama ben görüyorım burda doğuma kadar yatarak geçiren annelerimiz var kafam karıştı açıkcası.
Acaba rahim uzunlugu sınırda oldugu icin mi doktorum günlük yaşantıma devam edebileceğimi söyledi yoksa ben cok fazla panik olup korktugum icin mi öyle dedi bilemedim bunu zamanla yaşayıp göreceğim galiba.
Ama inanım cok korkuyorum.. serklaj olanlarınızın olumlu olumsuz hikayeleri olanlarınızın yardımınıza desteğini ihtiyacım var 🙏🏻