Gamze_11 Sevgili annişler 36.1 haftadayiz Bebegimin kilosu şuan 2.500 daha yeni olmuş bana çok az geliyor ve moralim bozuluyor erken doğum riskimde var bebegime kilo aldirmak ıstiyorum herşeyi yiyorum 10 gündür sizler birseyler yaptiniz mi bunun için ?
Ali-Kaanin-Annesi Gamze_11 hmm canım bende 34+2 haftalık geçen hafta 2480 gramdı senin gibi benim de erken doğum riskim var progrstan kullanıyorum incelme olduğu için. Genelde ben et balık tavuk yeşillik kuruyemiş (özellikle badem) süt ve süt ürünleri tükettim hem bebiş kilo aldı ama bende aldım hamilelikten beri 17 kilo aldım 🤫🤭
Biroglanannesiii Gamze_11 Erken doğum riski 35 36 dan önce ki doğumlar için olur siz 36.haftanızdasınız ve bebeğiniz yaşam şartlarını sağlayacak haftasında bu yüzden erken doğum riskim var demeniz yanlış olmuş çünkü bebek 36 37 den sonra doğsa normal size göre kilosu az doktorunuz ne dedi her şey normal dediyse sorun yok başka bir bebek 4 kilo olur başka biri 3 sizin ki de 2500 ve kilosunda anormallik görmedim kilolu olması sağlıklı demek değil ha ille de alsın alsın diyorsan kaşar peyniri yumurta ve muz tüket ayrıyetten tahin tüketin ☺️
1Gunes Gamze_11 kuzum yapısal olabilir sizde minyon olabilir misiniz. Bende doğduğumda kedi yavrusu gibi biseymişim ama minyonum yapacak bisey yok.
Dark Gamze_11 tavsiyeler gelir ama bu aşamadan sonra erken doğum riski olmuyor bir 6 gün daha durursa normal vakitte doğmuş oluyor Yediğiniz halde almıyorsa yapısal olabilir açıkçası bazen ne yaparsınız yapın almıyor. Ki yenilen her şey bebeğe faydalı degil. Ama kilosu da fena değil merak etmeyin doğunca çok daha hızlı alıyorlar
Gamze_11 Ali-Kaanin-Annesi Yaa ben neredeyse hic kilo almadim 5 6 kilo aldim herşeyide yiyorum bu saydiklarinizin ama anlamiyorum neden bebegime gitmiyor
Gamze_11 Biroglanannesiii aynen şuan 36 dayiz ama 35 haftada dr. Gelebilir yerleşmiş filan dedi bu hafta randevum var bakalim ne diyecek erken diyerek beni korktruu hazirlikli ol filan dedi kilosu azmış haftaya göre bilmiyorum herkesin hikayesini burdan okuyorum normal diyor çoğu ama anlamiş degilim
potansiyelinstamom Bildiğim kadarıyla kaşar peynir, muz, yumurta ve yoğurt hızlı toparlanmasını sağlıyor bebişin. Burda bi annenin yazısında okumuştum. Iki kontrol arasi düzenli bunlari tüketip geriden gelen bebişi normal kilosuna ulaştırmıştı. Ayrıca canınızı sıkmayın lütfen kilolu doğmaması sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor yapısal da olabilir. Ben de 2800 doğmuşum şimdi toromanlar gibiyim üzülmeyin😀
Gamze_11 potansiyelinstamom Ay insallah 😂 kaynanam moralimi.bozuyor daha fazla daha fazla kalsim karninda dur gelmesin filan diyolar canim sıkılıyor valla
Ali-Kaanin-Annesi Gamze_11 kordonu ile alakalı bir şeyi mi var acaba muayene ne zaman olacaksan canım bunu sen bir sor diyet uygulanır senin ve bebeğinin sağlıklı bir şekilde kilo alması için 🤗 sağlıklı olun da çok düşük kilo olmayacak şekilde bence sorun yok ❤️
potansiyelinstamom Gamze_11 kaynanan kendi kilo alsın cok lazımsa. Ya da kendine bir bebek yapıp onu da 55 hafta karnında tutsun istiyorsa 😀 bana daha 2 aylık hamileyken gece 11de yemek yemiyorsun bebek ufacık doğacak gelişmicek diyen eltime çenen kopsun dedikten sonra bir daha kimse bir şey diyemedi😀😀😀😀
Gamze_11 1Gunes valla ben 4 kilo dogmuşum ama eşim 2.500😂 ben kalipliyim ama kilom yok olabilir belkide dediginiz gibi
1Gunes Gamze_11 yapıdadır kuzum önemli olan sağlıkla kucağına alnca doğunca inşallah beslersin kilo alır 🥰❤
Gamze_11 Ali-Kaanin-Annesi Yani bilmiyorum birsey demedim 10 gun önce korndonla alakalo filan ben zaten diyetteydm gebelik şekeri cikmisti meger doktor anlamayip beni diyete sokmustu sonra o dr değişti ama ayak yanmalari cok oldugu icin diyete devam etmistim işte ondan zayif kaldi diye düşünüyorum suan hersyi yiyorum valla
Ali-Kaanin-Annesi Gamze_11 paketli ürünleri çok tüketmeni tavsiye etmem genelde hep evde yapılan yemekler tatlılar daha iyi olur en azından içinde ne var ne yok biliyoruz diyeti de söyle doktoruna bırakıyorum herşeyden yemek istiyorum kendim için de bebeğim için de dersin 😊
nese55 Bağzen yazmak için yazdığınızı düşünüyorum 2.500 kg dediğiniz az değil 5kg mı olmasını bekliyorsunuz erken doğum riskiniz olması için 34 haftadan önce olması lazım benim mesela 25 inci haftadayım gebelik kolastazım var gece boyu kaşınmaktan uyuyamıyorum doktorum her an suyun gelebilir diyor ama sizin gibi şunu mu yesem bunu mu yesem demiyorum herkesin bir alım gücü var keşke bunu da bi düşünseniz herkes evine kilo kilo badem alamıyor malesef
1erkekkannesiiii Gamze_11 özellikle kilo alsın diye bir şey yemedim ama bebeğim iri olduğu ıcın sonradan araştırdım yediğim şeyler zaten bebeğe kilo aldırıyormuş doktorum da öyle demişti. Kaşar, avokado, çiğ badem, muz, yeşil mercimek bol bol yediğim şeyler
muallimehanimmom5 Gamze_11 36+4 de 2690 gr doğdu bebeğim Cok şükür gayet sağlıklı doğdu sonrası aldı kilosunu zaten zamanla yakalıyor sizinde normal gayet