Herkese mrb arkadaşlar 3. doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum, belki bazı umutsuz annelere umut olur.. Gebelıgım de 31.haftamdan beri kasılmalarım vardı, 2 gunde bir hastanede buluyordum kendimi, doktorlar artık bıkmıstı benden,kasılma sıkayetlerıyle gidiyordum doktorlar ultarasona bakıp Bı sıkıntı gorunmuyo nstye baglayalım dedıler nstye başladıklarında ciddi kasılmalarım cıkıyordu, dogum agrılarınız var erken dogum olabılır cıger gelıstırıcı igne yapıcaz deyıp igneyı yaptılar agrı kesiciler taktılar eve yolladılar, o agrı kesiciler en fazla 1 gun etkili oluyordu, ertesi gun yine agrılarım oldu ama artık bıkmıstım hastanelerden ama Bı yandanda bebegımın saglıgı siz konusuydu 1 hafta dayandım oyke agrılarla 32 haftaya gırdıgımde kendimi tekrar hastanede buldum, agrılarım ve kasılmalarım sıddetlenmıstı iyice bu kez unıverdıte hastanesine gittim oradaki doktor oncekı sezeryan dıkıslerımde incelme olduğunu ve agrılarımın bu dıkıslerı dahada korusu acabılrcegını soyledı, oda agrı kesici serum taktı eve gonderdı, korku sardı ıcımı ne demek dıkıslerın ıncelmıs ve sen benı o halde eve gonderıyorsun neyse oradan cıktım bu kezde bulunduğum ilin devlet hastanesine gittim, orada agrılarım cıktı, doktora ozellıkle sordum hocam dıkıslerımde acılma varmı diye baktı hayır yok gayet normal dedi, Allahı kafayı yıcem her biri farklı bısey soyluyo, sinirlendim cıktım eve gittim agrılarımda var, neyse eve geldım 2 hafta daha agrılarla döndüm durdum tam 34 haftada agrılarıma artık dayanamadım ambulansla bulunduğum ılcedekı devlet hastanesine goturduler, nste sancılar yorgun cıktı ebe geldi hazırlan sevk ediyoruz doguracaksın burada bebegın yasaması İcin gerekli sartlar yok dedi sevkımı ildeki devlet hastanesine yaptı, ambulansla gittim hastaneye ne hikmetse agrılardanmıdır bılmem doktor son adet tarihimi sorduğunda ynlıs tarih verdım, normal sat’ımdan daha geri Bı tarih vermısım, doktor eminmısın bebegın ultrasonda 2 hafta gerı cıkıyor dedı emınım hocam dedim bide, ne emını ben oyle hatırlıyorum,neyse o da nstye bagladı arılar cıktı ama dayanamıyorum artık doktora soyledı ben dayanamıyorum dıye, ebe geldi nste kagıda baktı bebegın kalp atisi yavaslamıs, acil sezeryanda alıyoruz senı onlugu getirdi giyin dedi, neyse giydim onlugu bide ters gıymısım.. Aldılar sedyeye beni ameliyathane giderken ailem bekliyordu kapıda, neyse gittim ameliyathaneye, bende 2 senedır panik atak var daha oncekı dogumlarım spınal olmustu, dedım ben bunda spınal olamam panik atagım var, oyle boyle beni spınale ikna ettiler,bebegın dogar dogmaz gireceksin sıkıntı olmayacak diye tamam dedim, basladı lar ameliyata ama ben fenalastım zaten panik atak var tansiyonum yerlerde, narkozun etkisiyle kafamı hafif cevırdım elinde telefonuyla ugrasan bacak bacak ustunde atmıs olan hemsıreye ben ıyı degılım diyebildim, ne oldu dedi dedim fenalasıyorum kafamı sag tarafıma cevırdım benım tansıyon 6/4 onu girdim daha da fenalastım kafamı tekrar hemsıreye cevırdım, sen hıc tansıyon aletine baktınmı dedım, tansıyon aletine dikti gozunu lafımı ustune,doktorun yanına dogru gitti, hocam hasta ıyı degil nabız iyice dustu napalım dedı damardan bana bısey verdiler nedır bilmiyorum, daha cokmu bıtmrdımı bebegım cıkmadımı dedım meger bebegı cıkarmıslar sesını ben hıc duymadım bebegım nerede dedim, bebegım direkt kuveze goturmusler boynuna kordon dolanmıs, onuda ameliyat sırasında farketmısler, doktor bebegın iyi sadece biraz kuveze kalacak korkma dedı dıkıslerı atarken, bunu duyan ben tekrar fenalastım,aglıyorum resmen, aptallastım Bı tuhaf oldum, ameliyathaneye servise goturduler bebegım soruyorum ıyı diyorlar, ne zaman gelecek diyorum ne zaman emzırcem acıkmıstır getirin biraz emzıreyım diyorum sımdı olmaz diyorlar, 5 saat sonra falan uyusuklugum gectı cok sukur bu kezde dıkıs agrılarım basladı o da agrı kesıcılerle hafıflıyodu ama daha buyuk sorunum vardı,bebeğimin sağlığı.. Sureklı bebegım soruyorum kılosu 1800 dogmustu ve cıgerlerı gelısmedıgı İcin kuveze aldıklarını soyledı doktorlar, aglamaktan halım kalmamıştı ama dayanmam gerektiğini biliyordum sutumu etkileyeceğini ve sutumden bebegımde grcecıgını biliyordum, dua ettim belirli saatlerde benden bebegım İcin sut sagmamı istediler o saatlerde verdım ve belirli gun ve saatlerde sadece bebgımden doktor tarafından bilgi alabiliyorum sorduğumda bebegın durumu suan krıtık kendi basına nefes alamıyor cihaza baglı annesi ama belli olmaz suan kotu olup belkide yarına duzelır deyıp teselli ediyordu benı, ama artık her gecen gun iyiye gıttıgının, kılosu 2000 kilo olduğunda ve emme refleksının guclu oldugu girdiklerinde cıkaracgını soylemıstı, ben bebegımı 13 gun goremedım koklaya adım sutumu gogsumden veremedim, sureklı sagıp goturdum takibi minik mucizem annesine hayata tutunmayı tamamen basarana kadar, her sut vermeye gıttıgımde yalvarıyodum bir kez gireyim diye tehlikeli demıslerı, neyse o buyuk gun geldi ve artık beni bebegı le bulusturacaklarını soyledıler yorgun bakım unıtesıne gırdım maskemi onlugumu takıp ilk defa beni bebegımın yanına goturduler kucucuktu o kadar kucukkı Allahı yardım et bugun buradan cıkalım prensesimın emme refleksi guclenmıs olsun diye dua ettim, kuvezden cıkarıp kucağıma verdiler, hadi bakalım annesi bu asamayı atlatabılırsrnız bugun taburcu oluyorsunuz dedıler, kızıma baktım, o da bana bakmaya calısıyor gozgozeyız actım gogsumu hadı kızım hadi prensesim, bugun cıkalım buradan ınsallah alırsın gogsumu dedim ve inanın bebegım o an gogsumu oyle guzel kavradıkı, kendimi tutamadım hemsıre her iki gogsumu10 dakika emzırmemı istedi, emzırdım kızımda oyle guzel tuttukı hemsıre geldı tekrar bize baktı bravo dedi tek seferde kavradı emme refleksi cok ıyı annesi sende guzel emzırıyosun ınsallah taburcusunuz bugun dedi, o kadar mutluydum ki, asla tarif edemem bunu size 14. Gunumuzdu artık evimize gidecektik hemen heyecanla kızımın acele kıyafetlerini hemşirelere goturdum, 3 saat sonra artık cıkabılırsınız bebegı izi getiriyoruz dediler ama nasıl kucuk kıyafetlerinin ıcınde kaybolmuştu resmen, cok sukur cıktık artık benim prensesim basardı kızlar annesine tutundu hayata tutundu cok sukur suan 1 yasında, size soyle soylım ben suna inandım ben eger son adet tarihimi yanlıs soylemesydım kalp atısının yavasladını,kordon dolanmasını hıcbırseyı anlayamacaklarmıs o kadar doktor ve hastane gezdıgım halde herseyde Bı hayır varmış, uzun oldu ama Rum detayını anlatmak istedim, erken dogum yapacak olan anneler olursada hıc korkmasınlar Rabbım onları Bı sekılde koruyup guclendırıyo