Herkese merhabalar sıra geldi benim hikayeme 🌸
Gebeliğimin başından beri doktorumla normal doğum üzerine ilerledik ve son haftalara gelince plesanta da yaşlanma başlayınca doktorum 14 Kasım için gün verdi ve o gün hastaneye yatışım yapılıp doğum başlatılacaktı.
14 Kasım 08:00 de hastaneye yatışım yapıldı ben tabi hem heyecanlı ben korkuluyum klasik damar yolu açılımı, kan tahlileri falan derken biraz sakinleştim o ara odaya ebeler hemşireler gelip gidiyor tansiyonuma ve nst sonucuma bakıyorlar. Saat 11e doğru vajinadan doğum başlatmak için fitili yerleştirdiler ve beklemeye başladık o ara çatı muayenem yapıldı ancak açılmam 1 1,5 cm gibi birşeydi. O süre zarfında plates topı üzerinde hareketler, yürüyüş, squat yapıp duruyorum ve nst kontrolleri devam ediyor. Saat 2 gibi ikinci fitilde verildi yavaştan ağrılar başladı ama ona da ağrı denmezdi. Akşam 6ya doğru doktorım gelip açılmanın ilerlemediğini ve sancıların gelmediğini sezeryana almak istediğini söyledi ve beni ameliyathane için hazırladılar. 18:50de odadan çıktım ameliyathaneye indirildim spinal için belden iğne yapılacaktı ama kendimi kastığım için birkaç sefer denemek zorunda kaldılar. En son boşuna genele dönmeyelim azcık sabret dedi anestezi doktoru ve son denemesinde iğneyi vurabildi😊 uyuşup uyuşmadığna dair kontroller yapıldı ve doktorum geldi ve ameliyata başladık. Ne acı ne bişey hissetmedim o kadar heyecanlıydım ki size anlatamam. Sadece karnıma bastırdılar bir yerde onu hissettim o da can yakıcı değildi. Tam 19:30da bebişim doğdu ve yukardam gösterdiler o an iyi ki genel olmamışım dedim 😊 temizleyip yanağıma koyduklarındaki o duygumu size tarif edemem o sıcaklığı yumaşıklığı ömür boyu aklımdan gitmeyecek sanırım çok çok çok güzeldi. Bebişi yukarı babasına götürdüler ve benim islemlerim devam etti. Odaya geldigimde sevdigim herkes oradaydi ve ben cok iyiydim kendimdeydim.
Simdi oglusum yanmda uyuyor ve onu izlemek huzur verici birsey. Rabbim herkese kolay ve saglkli dogumlar nasip etsin…
Bu arada sormak istediginiz birsey olursa seve seve yantlarim benim kavusma hikayem bu kadar :)