Merhaba arkadaslar dogum hikayemi yazmadan burdan gitmek istemedim. Cok uzun oldu ama ayrıntılı anlatmak istedim. Benim gibi 9 ay normal doguma hazırlanmış psikolojik bedensel olarak kendini şartlamıs gebeler vardır diye hikayemi yazmak istedim. Cünkü bazen işler istedigimiz gibi gitmiyormuş. Bunu yasayarak öğrendim. 9 ay boyunca o kadar cok istedim ki 8 kilo aldım sadece yapısal olarak zayıftım pilates yürüyüş yaptım hep hareketliydim. Sartladım kendimi normal dogurup sonrasında rahatca bebegime bakabilcektim vücudum kendini hemen toparlıcaktı. Sezeryandan korkuyordum sonrasından ve kesilmekten. Bebek kanala girmişti 30 haftadan sonra. Doktorum hep normal dogum yapıcaz hersey yolunda müsait diyordu 38+4 de kontrolüm vardı dogumun cok kolay olcak dedi bebegin yüzü bile görünmüyordu kanala girmiş. dr sık sık ilişki öneriyordu iki günde bir yapmaya calısıyorduk son haftalarda. Ertesi gün 38+5 de ilişki oldu sonra sabah 8 de uyurken suyum geldi bi anda sızdı sürekli sızıyordu depend giydim hemen annemi kaldırdım suyum geldi diye. Eşimi cagırdım Kahvaltı edip dusa girip hastaneye yola cıktık. Cumartesi günüydü doktorum yoktu sonra ebe acılma var mı diye baktı ama o ne bakıs cok canım acıdı drumda catı muayenesi yapmıstı ama o bu kadar acımamıstı. Ebe hiç acılman yok dedi bu kadar su nerden geliyor 3-4 cm acılma vardır diye düşündüm dedi. Ben baskadım hareketlere squat yürüyüş doktorum geldi acılmaya baktı acılma yok bu arada benden kan pıhtısı gelmiş doktor hosuma gitmedi bu pıhtı dedi düşünücem dedi nstye bagladı ben cok korktum o anda bebeginde kalp atısları düştü 80-90 a dr yine bu iyi degil sezeryan düşünüyorum dedi ben yok hayır normal dogum istiyorum dedim doktorum nstye devam edelim düzelirse bakıcam dedi biraz düzelince suni sancı vericem dedi kendi sancımda gelmedi. Saat 12 de suni sancı az az verildi 4 e kadar en yüksege cıkarıldı sancı ben bu arada koridorda yürüyüş yapıyorum çömelme kalkma squat ve sürekli nst baglanıyor kalp atısları hala bozuk 90-80 e düşüyor 150 e cıkıyor sancı anında bebek sancıyı kaldıramıyor doktorum evden bana yalvarıyor bebege bişey olucak diye ben inatla normal dogum istiyorum diye diretiyorum hiç bişeyin farkında degilim beni kolaylık olsun diye sezeryana alcaklarını düşünüyorum . Aksam 7 bucuk gibi hala düzelmedi kalp atısları bazende hep sabit kaldı 126 gibi bununda iyi olmadıgını söylediler. Ama beni kandırdıklarını düşünüyorum hal baska hastaneye bile gidelim dedim. Suni sancı 100 lerde iki dk da bir geliyor dr suni sancıyı kesti kendi sancım düzensiz kalp atısları da düzelmedi en son 80 e düşünce dr artık bekleyemicegini bebegin iyi cıkmıcagını söyledi bu arada acılmam 1 cmde kaldı hiç acılmadı ebenin dedigine göre. bende korktum kalp atısları hala düzelmeyince tmm dedim aksam 8 gibi bebegim dogdu. Ameliyat bana göre 5 dk gibi geçti suni sancıdan mı narkozdan mı neyden cok bişey hatırlamıyorum bebegimi gösterip götürdüler odama cıktım ellerim cok titremeye basladı istemsiz. Bir iki saat sonra geçti. ilk yürüyüşte karsıya bakarak kalktım dik yürümeye calıstım. Bebegim hemen yanıma geldi ama ben yorgundum hep psikolojik hem bedensel. Sagsalim kavustuk diye şükrettim. Korktuğum gibi olmadı ama eve gelince dikişler gerilmeye basladı bir hafta oturup kalkmak yürümek zordu hep yardımla ama sonra toparladım. Bebeğimle ilgilenmek için cabuk toparlandım yürüdüm evin içinde dinlendim sürekli emzirmeye calıstım emzirdikçe sütüm geldi simdi 16 gün oldu cok sükür ikimizde iyiyiz 🌺🌸 Ama normal dpgum hep içimde kaldı acaba mı diyorum hala normal yapabilir miydim süreç farklı işleyebilir miydi kendi sancı mı bekleyebilirdik suni sancı mı kalp atısını bozdu dedim bi yandan acılmam hiç ilerlemedi. Nasip hersey önemli olan saglıkla kavusmak diyorum artık 💞🌸 benim gibi kendini sartlayan varsa ikinci planıda düşünsün bu bana ders oldu👍🏻💕 ben elimden geleni yaptım zorladım bekledim sancı cektim ama nasip böyleymiş doktorum senin kadar inatcı bi gebem olmadı dedi sen gelinden geleni fazlasıyla yaptın dedi ☺️