Ummrn 19. Haftanın içindeyken 15 mm ile acil serklaj kararı verildi. Ameliyat sabahı yüksek ateşle hastaneye gittim korona olmuşum :) şans işte. Üniye git dediler kanamam da vardı azcık ama. Ünide yatırdılar tabi salmadılar. Her gün ölçtüler. 18,21,25 mm oldu. Üniden beni 20. Haftada zaten yükseliyor sen her hafta kontrole gel diye taburcu ettiler ama özel doktorum nasılsa eninde sonunda olacak dedi 20. Haftada serklaj oldu. Ameliyattan bişi anlamadım ağrı sızı olmadı zaten. Aynı gün 3 saat sonra çıktım. Doktorum sadece kanama olmaması gerek demişti 3 kere aralıkla kanama oldu. Biri 3. Haftanın sonuydu. O zaman çok tedirgin olmuştum ama anlık kanamalardı ve kahverengi akıntım da üç hafta sürdü. Ameliyattan sonra birinci ayın sonundaki kontrolde spekulum ile bakınca azcık enfeksiyon var dedi bi fitil verdi. O da akıntıyı kesti. Al o fitil evde dursun bi daha olursa kullan dedi ama çok şükür bir daha olmadı. 24. Hafta gibi bitti. Dikişle alakalı enfeksiyon yaşamadım diyeyim ama bir daha vajinal de bakılmadı.
Suyu 3 litreye falan çıkardım. O mecbur gibi bir şey. Günlük pedler falan biraz enfeksiyona sebep olabiliyor. Düzenli olarak tekrar kullanılabilir ped kullanıyordum zaten normal hayatımda da sürekli değiştirdim. Dikkat ettim nemli kalmamasına. Gebe de idrar yolu oluyor gebesin. Ama su ile hallettik gibi. Antibiyotik kullandığım da oldu.
Şimdi 37. Haftaya girdim. Bir daha kısalma olmadı. Artık zaten dikiş varken kısalmanın anlamı yok malum. Sadece dikiş kontrolü oluyor. Bi süre sonra uzunluğa da bakmıyorlar. Ama en son 28. Haftada falan 32 idi sanırım.
Bir öneri, eğer mide bulantısı olmayacaksa yatağın döşeğin altına, kaldırıp yorgan katlayıp koyduk iki tane yani ayak ucumu yükseğe kaldırıp yatağı eğimli hale getirdim. Geceleri bir süre öyle yattım. Ya da kalçamın altına yastık koydum. Yani bacakları değil gövdemi yukarı kaldırdım diyelim. Doktor önerdi. Ama benim bebek tombik heralde ondan mide bulantısı yaptı çok uzun yapamadım onu. 28. Haftaya dek az ayağa kalktım bazen yatakta yedim. Duşu az aldım. Şimdi normale döndü her şey çok şükür.