Tufutufu açıkçası, kedilerde kuduz vakası görülmeyeli oldukça uzun zaman oldu. Bizim başımıza 1.5-2 sene önce şöyle bir şey geldi. Arkadaşımın annesi hastanedeydi, bahçede kedi tırmaladı, hatta o hastane bizde aşı yok siz şu hastaneye gidin dedi, gittik, orası da, 50 yılı aşkın süredir kediden bulaş olmadığından kuduz aşısı yapmıyoruz deyip pansumanladılar. Günün sonunda akşam evimize döndük. Ben duruma şaşırmıştım açıkçası. Örneğin ben sokakta baktığım kedşleri de evdekileri de aşılatıyorum. Bazen arkadaşlar soruyor kedi tırmaladı kuduz yaptırayım mı ? Şimdi bu kuduz o kadar hassas bir konu ki, birine asla ‘yoo gerek yok’ demem, diyemem, çünkü risk büyük, antibiyotiklik bir durum değil zira. Arkasındaki risk büyük. Kuduz aşısı da inaktiv bir aşıdır, gebelikte saptanan bir riski henüz yok benim bakındığım kadarı ile.. hekiminize danışın, muhakkak yönlendirir zaten. Panik yapacak bir şey, alkah korusun, önlemi var çok şükür. Ha ben ne yapardım veya yapıyorum beni kedi tırmalayınca, eğer ki bildiğim bir bölgede isem, hani atıyorummdağ gezisinde bir sincap ısıtmıyor ise, atıyorum adada kedi tırmalıyor ise, sabunla yıkayıp geçerim ama bunu kimseye öneremem. Ama paniğe lüzum yok en yakın sağlık kuruluşuna hikayeniz ile danışın, kendi gebelik takip doktorunuza da danışın muhakak. Geçmişler olsun, umarım her şey güzel devam eder..