Mirayca Annemin nişan su gelmemiş, öğlen 1 gibi sancıları başlamış her saat başı gelen bir sancı o da adet ağrısı gibiydi dedi. O ara yemek filan da yemiş.akşam 4 gibi 15dakkada bir gelmeye başlamış.Zaten 3-4 tane sancı. En son bir anda sıklaşmış 5dakkada bir 2dakkada bir derken, çatala çıkmış. Gözümü açtım kapattım bismillah diyemeden sen çıktın demişti.Daha dün anlattı,o kadar kısa sürmüş.
Büyük teyzemin doğumları 4 tane. sancıların başlaması ile çocuğu kucağına alması her doğumunda farklı.İlk doğumda sabah başlamış akşama kucağındaymış.2. De 4-5 saat sürmüş. 3. Erken doğumdu 5,5 aylık. 4. De ananemle yürüyüş yaparken direk 10dk da bir sancı gelmiş, 1 saat içinde sıklaşmış 30dk da bitmiş hepsi.
Kayınvalidemin ilk doğumunda eşime yani, önce suyu gelmiş komple akşamdan. Gece sancıları başlamış ve sabaha doğumu olmuş.Suyu önceden çok geldiği için bir de 4,5 kg olduğundan zorlanmış ama sonrasında kardeşi de var eşimin 😂 Gene olsa gene normal diyor.
Yengemin 2 doğumu da mecburi sezeryan oldu.Oğullarının biri 11 dğeri 22 yaşında. Hala kışın gaz problemi var,inmemiş bir karnı var.Dönem dönem bel vb ağrıları var.Doğum sonrası da çok sıkıntı çekti.Özel hastanede pamuklar içinde oldu,evet 2 günde ayağa kalktı ama acısının ifadesini ben hatırlıyorum.
Bana göre sezeryan daha zor.Evet ikisinde de dikişler var ancak normal doğumda alttaki üst dokuya yapılan ve 10 günde düşen dikişler ile sezeryandaki abdominal 7 kat dikişleri karşılaştırmak pek doğru olmaz bence.
Gördüğüm kadarıyla da normal doğumda doğumun olduğu gün ve sonrasındaki 1-2 gün biraz zor.Sezeryan olanlarda ise 6 ay sonrasında bile çeşitli sıkıntı yaşama ihtimali var.Ne bileyim sezeryan beni daha çok korkutuyor valla.Bakalım benimki nasıl olcak, normal olsun diye bekliyoruz 40+6 olduk 😂