34.gunluk olduk yazmak icin biraz beklemek istedim nelerle karsilacagimi göreyim öyle yazayım dedim keyifli okumalar 😄 sormak istediğiniz bir şey varsa bekliyorum 🧚♀️
15 ekim gecesi 10 15 dakika da bir sancım gelip gidiyordu sancımın doğum sancısı olup olmadığını anlayamıyordum sancım karnımın altında başlayıp kemer sıkar gibi biri karnımı sıkıyordu sanki, eşime acile gidelim dedim yürüyerek acile doğru gittik bilerek yürüdüm belki açılmam artar diye hastane yakındı zaten. Acile geldiğimizde direkt altan baktılar 3 cm açıklık var dedi 39+3 haftadaydım sancı da 50 60 a gelip gidiyordu yatış verdiler ben kabul etmedim evde sancımın siklasmasini beklicem dedim eve gittik tekrar gece rahat geçti, gündüz vakti 12 ye doğru karnımın altında yine bir ağrı oldu yine bir şey beni sıkıp bırakıyor gibiydi kaynanamı aradım hemen sancim yok sadece biri benim karnımı sıkıp bırakıyor sanki dedim, kaynanam hemen karnının altını uzun süre gıdıkla dedi gıdıkladım şiddetli sancılar yavaştan gelmeye başladı tabi yine dayanabiliyordum kısa süre gelip gittiği için. Kaynanam acile gidelim dedi tamam diyip her şeyimizi alıp çıktık arabada giderken hala ben karnımın altini gidikliyorum sancim artsın doğumum başlasın diye baska türlü sancim gelmiyordu çünkü. Doğumhaneye girdik açıklığa baktılar 6 cm olmuş ben şok tabi dedim herhalde doğumum kolay olacak son evreye kadar gelmişim yatış verildi öğlen 14.30 da hastanedeydik 15.30 a doğru sancim gelip gidiyordu ben yine karın gıdıklamaya devam ediyordum açıklığa baktılar hala aynydi suni verelim dediler kabul etmedim kendi sancimi cekicem dedim doktorum ben kabul etmedigim için suniyi verdiler bana önce serum takacağız dediler halbuki suni sancı takıyorlar 10 dk ya bir sancı gelip gidiyordu bana ne verdiniz dedim suni sancı verdik dediler önce sinirlendim sonra neyse 1 dakika da olsa kendimi serbest bırakıp sancimi çekmeye devam ediyordum 8 cm olmuştu açıklık ben artık dayanamıyordum hem ac gelmiştim hem gece uykusuz olduğum için yorgunluk vardı ağlıyordum beni çıkarın sezeryan olmak istiyorum normal yapamicam diye bağırıp çagiriyordum doktorum epidural yapalım dedi acısını hissetmezsin son evreye kadar geldik sezeryan olma dedi bende kabul ettim epidural yapıldı sancim 70 80 100 lere çıkıp geliyordu 0 acı hissediyordum iyi ki yapmışım dedim kendi kendime doktorum suyumu patlatti hemen suyun rengi koyu bir şeyi akti bebek kakasini yapmış hemen doğumu başlatalım dedi catala çıktım bebek basını tam aşağıya indirmemişti hemen yere oturdum secde pozisyonunda ıkınmaya çalıştım 30 dakika boyunca ikindim artık yoruldum dedim onu dedikten sonra ıkınma hissi geldi gibi oldu hemen çatala uzandım doktor ikin dediği zaman ikindim gucumun bittiği nokta da karnıma baskı uyguladılar bebek aşağıya insin diye o acıyı hissetim bir tek 4 5 kez belki karnımı bastırdılar en son da kızım 16 Ekim 18.45 ’te dunayaya geldi. 7 dikiş atıldı dıştan içten de var dikisim 15. Günde dikişlerim attı çok güzel baktım dikişlerime tuvalete gittikçe batikon’la pansuman yapıp geldim. Oturmakta sıkıntı oldu 2. Hafta dikişler iyileştiği için kasinip yanıyordu ama çok şükür ki geldi geçti zaman en büyük ilaç oldu bana. İnşallah sizlerde doğumunuzu kolay yaparsınız doğum anında çok dua ettim hepiniz için evlatlarınızı sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah.
Dogumum kolay geçsin diye son 1 ay kala her gün hurma yedim 2 saat aralıksız yürüyüş yaptım merdiven in çık yaptım squat hareketlerini gece yatmadan önce yaptım sürekli hareket ettim ve sürekli sıcak suda duş aldım son 2 hafta kala perine masaji yaptım. Sancıya dayanamadım yaşım 20 çok güçsüz biri olduğum için dayanabildigim kadar gittim en sonunda acısız yaptım ama iyi ki yapmışım yoksa gerçekten de dayanamicaktim bayılır giderdim :) bebegim 3.430 kg doğdu bu arada:)