aasenaktas benim gebelik kolestazim oldu ve doğum haftasina(37+0) girince doğum yapmam gerekiyordu
Özelde takipliydim suni sanci ile başlattık acilmam ilerlemedi hiçbir şekilde, ben zaten vajinal istemiyordum doktorum denemelisin dediği için denedim.
Sancı çektim saatlerce açılma olmayincs bebeğinde kalp atışı ara ara düşünce ama en çokta vajianl muayenenin sürekli olması ve aci vermesi sebebiyle kendim istedim. En son ebenin elinde suyumu patlatmak için çubuk gördüm ve doktorumu çağırın çabuk dedim onu hatırlıyorum. Doktorum birkaç defa sordu ama ben kararımı verdim ve oldum. İyi ki olmuşum benim için travma olarak ilerleyebilirdi
Bence en önemli konu doktora güvenmek, eğer güven yoksa değiştirmek. Arkadaşım vajinale uygun değilsin dediği halde dinlemedi sancı bekleyip son anda gitti ve kanama geçirdi ameliyat oldu.
Ben doktoruna bunu yukleyenleri fazla anlamıyorum açıkçası, zorla kimse bişey yapamaz başka görüşte alınabilir. Bu bana vajinal dogumu başarı görüp, olmayınca topu doktora hastaneye atmak geliyor
Çok cümle olmuş benim yorum🙂