Merhabalar herkese. Hep doğum hikayeleri okurdum ve bir gün benim de yazacağım gün geldi 🥰🙏🏻 Beklenmedik diye belirttim çünkü doktorum normal olma ihtimalini çok düşük bulmuştu çünkü 39+1 de kontrole gittiğimizde bebeğin daha kanala girmediğini, serviksimin çok kapalı olduğunu ve bu zamandan sonra 40 hafta dolsa dahi bebek kafasını yerleştirmeyeceği ve açılma olmayacağı için normal doğum ihtimalinin yüzde 1 olduğunu söyledi. Tabi ben normal doğum hayali kuran bir anne adayı olarak yıkılmıştım. Tabiki sezaryen de bir yoldu fakat ben bu denli normal doğumu bütün kalbimle istemişken benim elimde olmayan sebeple sezaryeni düşünmek üzücüydü. Ama ben doktoruma 40 hafta dolana kadar beklemek istediğimi bildirdim. Kontrolden tam 1.5 gün sonra 39+3te sabaha karşı 05:00 te 1 dk süren hafif regl ağrısı hissettim. Yalancı sancı mıydı? 2 gün önce doktorum hiç ihtimal olmadığını söylemişti. Zaman tutmaya başladım. Evet düzenli olarak 20 dk da bir, 1 dk süreyle hafif regl ağrısı geliyordu. 09:30 civarı doktoruma yazdım, gel nst ye bakalım dedi. 11de muayenehanesindeydik. Doktorum nst öncesi muayene edeyim dedi. Ve o da ne! 3 cm açıklık 😁 doktorum ve ben şoktaydık. 2 gün önce hiç ihtimal olmayan kapalılıkta nasıl birden böyle olmuştu! Doktorum hastaneye yatışımı istedi 2 saat sonra orada olursun dedi. Eve geçtik, duşumu aldım eşyalarımızı toparladık 14:00te hastanedeydik. 15:00 te doktorum kontrole geldi ve muayene sonucu açıklığım 6cm i geçmişti 🙈 süreç öyle akışındaydı ki, hayallerimin ötesindeydi. 17:45te artık sancılarım çok daha sıklaşmıştı, ebe hanımlar gelip baktılar ve sonra birbirlerine bakarak başı mı o dediler 🫣doktoruma haber verip hemen doğumhaneye aldılar. En tedirgin olduğum nokta ıkınabilir miyimdi. Ama kızlar 10 cm açıklıkta öyle bir ıkınma hissi geliyor ki, elinizde değil kendinizi tutamıyorsunuz. Hiç korkmayın. Doğumhaneye geçtik, doktorum geldi. Sancı geldiği an toplam 2 ıkınmayla bebeğim kucağımdaydı. Ve yürüyerek doğumhaneden çıktım. Öyle harikaydı ki herşey. Düşündükçe gülümsememe engel olamıyorum. Normal doğum isteyen herkese Allahım nasip etsin. Benim ağrı eşiğim çok çok yüksekmiş o yüzden sancı sürecini çok rahat atlattım. Size naçizane önerim sancı geldiği an, sadece yavaş yavaş nefes alıp vermek ve o 1 dk lık sürenin geçmesini beklemek. O dinginlik rahmin de rahatça açılmasına destek oluyor bence. Ayrıca açılma olmamasına, bebeğin kanala inmemesine canınız sıkılmasın. Eğer kaderinizde normal doğum varsa, bir şekilde beklenmedik anda herşey yoluna giriyor. Böyle bir doğum hikayesi benimkisi. Yanımda uyuyan 40 günlük bebeğimle yazıyorum bu yazıyı. Dileyen herkese de doğum hikayesini yazmak nasip olsun 🥰💕🙏🏻