Nisanduaaa1 İlk gebeliğim 34+3 üz kolay ve rahat bir doğum için neler yapmalıyım tavsiye istiyorum 🖐️🖐️🤗
Selmaak Nisanduaaa1 hergün hurma yedim ve yürüyüş yaptım doğumum çok güzeldi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah
Nisanduaaa1 Minikonunannesiiii beni stres bastı şimdiden bakalım hayırlısıyla kucağımıza alsaydık bir an önce kavuşmak istiyorum minik mucizeme 🤲🤗
Annesininportakali53 Nisanduaaa1 hurma vs diyorlar ben bugün yemeye başladım 37+5 haftaligim ama o olmadan da bu yolda çok güzel ilerledik özellikle aktif ve çok hareketli bir hamileligin etkisi olduğunu düşünüyorum ilk 3 aydan sonra kısa yürüyüşler 20 dklik 3. Trimester itibari ile 40 dk lik yürüyüşler yapmaya özen gösteriyorum zaten dediğim gibi aşırı aktifim yani oturamıyorum hiç 29. Haftada bebeğim baş aşağı dönmüştü bile 36. Haftaya girince de doktor daha gelmeye niyeti yok deyince ben 1 hafta içinde iki kez comel kalk şeklinde dip köşe ev temizliği yaptım yürüyüş yaptım ve 37.haftamda vajina kemiklerim sızlıyordu randevumda bebeğimin başının tamamen kanala yerlestigini ve heran gelebileceğini öğrendim şuan çok yalancı sancılar oluyor düzene girmesini bekliyorum hergun yürüyüş ve comel kalk hareketi yapmaya devam ediyorum doktorum çok rahat bir doğum geçireceksin dedi inşallah dediği gibi olur ☺️
Nisanduaaa1 Annesininportakali53 maşallah inş bizimde oyle olur squat duydum birde yerleri silin çömelerek demişlerdi
Sensiz Annesininportakali53 benimde 38+5. Bu gün doktor kontrolüm var. Artık kendimi çok yorgun bitkin hiss ediyorum. Burnum hep tıkanık ne yapa bilirim acaba kızlar? Birde gün içinde az az suyum geliyor gibi hep alt çamaşırım ıslanıyor sizde de oldumu hiç böyle kızlar?
Ebru_cekin06 Nisanduaaa1 bende dün hastaneye gittim acilmam yoktu sancilarim vae ama acilmam yok 37 haftalim bende basliycam acilma olsun diye doktor kasilmalarinda başlar ama bugun ama yarin kesin bisi demedi evde takipte kal dedi ama buyuk sancilarim var gercekten yavruyu biraz yorucam bugun😃😃😃bugune kadar hep yattik artik yok
Deletedmom_15 Bolca merdiven inip çıkma, yürüyüş, sorun yoksa gün aşırı cinsel ilişki, esneme hareketleri 😂
AnurgulA Deletedmom_15 bugün doktoruma sordum 35 haftalığım ben de, cinsel ilişkiyi yasakladı, enfeksiyon riskinden dolayı dedi, doğumu kolaylaştırıyor diyorlar dedim, yok öyle bişey, vajina cinsel birliktelikle açılmaz ki dedi 🤷🏻♀️
Gamzelinko Sensiz bende 38+5 imm. Burin tıkanıklığı için eczaneden naneli burun spreyli aldim tikaninca hemen sıkıyorum bisey olmuyor geceleri rahat uyuyorum
Hazalaskin Nisanduaaa1 hurma yedim bol bol her gün yürüyüş squat ve cinselliğe ara vermemek canım psikolojik olarak da hep kolay rahat bi Doğum olacak diye kendimi olumladım Ha bide inanır mısınız Böyle şeylere bilmem ama ben Meryem ana otu aldım ota dualar okuyup suya koydum ot açıldıkça suda doğumumda hızla ilerledi ve rahim tamamen açıldı 🤷🏻♀️
Deletedmom_15 AnurgulA Bilmiyorum canım benim bugüne kadar gittiğim her doktor tam tersini söyledi 🤷🏻♀️ Enfeksiyon riskini genel olarak prezervatifle azaltıyorlar ama herkesin kendi doktoru bizlere vücut yapımıza göre konuşuyor ki zaten açılma doğum başladığında olur o şekilde doğum başladığında ilişkiye girmen gerekiyor 😂 bana o nokta saçma geldi açıkçası.
AnurgulA Deletedmom_15 Ama ilişkinin doğumu kolaylaştırmasının sebebi olarak meninin vajinayı yumuşatarak açılmasını kolaylaştırması ve artı orgazmla beraber pelvik kaslar ve vagina kaslarının uyarılmasıyla doğumun kolaylasması söyleniyor. Yani genişlettiği için filan değil , bu yüzden prezervatif kullanınca bir manası kalmıyor ki, kullanmayınca da enfeksiyon olursa diyorlar anlamadığım şey enfeksiyon niye olsun o zamana kadar da olma riski var o halde son ay mı enfeksiyon riski oluşuyor 🤷🏻♀️ doktorlar bilimsel çalışmalara göre söylüyorlar belki ama birçoğu güncel bilimsel araştırmaları okumuyor bile. Ona da hocası ne dediyse…
Deletedmom_15 AnurgulA ama bu şekilde de zaten o döneme kadar meni defalarca kez vajinaya girmiyor mu o zamana kadar herhangi birinde doğumu başlatması gerekmez mi? İki doğum yaptım çok özel hayat paylaşmayı sevmem ama doğumdan bir gün öncesine kadar bile yaşadım ilişkiyi herhangi bir enfeksiyon ya da buna bağlı açılma, doğum başlamadı kolay oldu mu dersen birinde mecburi sezeryan oldum zaten ama sancılarım vardı önceki gün 3 saat aralıksız yürüdüm diğerinde de kilom çok fazlaydı ve hareketsizdim.