Uzun ve karışık oldu yine de keyifli okumalar. Herkese merhabaaa. En son buraya 16 gün önce, özele devam ediyorum devlete de kaydım var nişanım gelmeye devam ediyor devlete gitsem bakarlar mı diye post açmıştım.
1kasımda kontrol için doktoruma gittim 40 haftayı doldururuz gibi görünüyor zaten ilk doğum bebek kanalda değil daha diye muayene oldum. Kontrolden geldikten sonra nişanım geldi bariz nişan olduğunu anladım. Bazen hemen bazen de 2 hafta sonra doğumun olabileceğini biliyordum. İlk gebeliğim olduğu için 38.haftada doğuracağımı düşünmedim açıkcası. Çarşamba günü yeniden nişanım geldi perşembe günü de gelince tedirgin oldum ve doktoruma yazdım. Doktorum da şehir dışında seminerdeydi. Hastaneye gidip nst çektirmemi istedi. Bulunduğum ilçede böyle bi imkan yok. O akşam da merkeze yemeğe gideceğiz gitmişken kd acilde nst çektirelim dedik en azından içimiz rahat etsin. Evden çıkarken eşyaları alsak mı acaba diye konuştuk neyse anahtarı bırakayım acil bi şey olursa annemler getirir falan dedik eşimle.
Başta devlete gidiyordum çok memnundum fakat bu grev olaylarından dolayı randevularda sıkıntı yaşayınca özele geçtim. Ben farklı bir ile bağlıyım doktorum muayenehanesi başka bir ile bağlı. İki tarafa da 1 saat uzaklıktayım öyle diyeyim.
Eşim dedi ki özel özel diye tutturdun seni bi devlette doğurtayım da gör diye şakalaşıyoruz. Benimde özel devlet takıntım yok tek istediğim eşimin sürekli yanımda olması bu yüzden devleti istemiyordum.
Eşime dedim önce yemek yiyelim hastaneye girip çıkamayacağız gibi hissediyorum. Eşim de hastanede işimizi halledelim kafamız rahat olsun dedi. Muayene için içeri girdim nişanım geldi 3 gün arka arkaya fakat hiç sancım yok dedim. Açılmaya baktılar 3 cm açıklık deyince ben şok oldum. Hemen yatış veriyoruz deyince doktor elim ayağıma dolaştı. Gezmeye diye geldik ve sanırım korktuğum başıma geliyor dedim kendimi o kadar kötü hissettim anlatamam. Eşim kapının önünde, aradım acil yatış verdiler doğum başlamış işlemleri halledip çıkcam yanına dedim. Eşim inanmıyor tamam hadi şaka bittiyse bekliyorum. Ben ağlamaya başlayınca inandı ne yapsın 😊. Akşam 8 gibi yatışım yapıldı sanırım emin değilim 9da olabilir
Eşim annemleri ve eşyaları almaya geldi
Ben odaya çıktım tabi eşimi almıyolar. Hemen suni sancı verdiler saat 22.00 gibi bana bi şeyler yapılıyor ama rüyada gibiyim sanki doğurmayacağım. Hafiften ağrıları hissetmeye başladım. Şunun öncesinde aşırı aşırı hareketli hamilelik geçirdim spor falan yapmadım ama sürekli aktifim. Hatta doğumdan 2, 3 gün önce zeytin ve ceviz topladık o derece hareketliydim. Ebe geldi muayene etti işlemler olana kadar açıklık 4 olmuş bile. Nefesimle nasıl ağrıları karşılayacağımı anlattı. Sürekli gezinirsen daha kolay olur dedi. Peki tahmini ne zamana doğururum dedim sabaha olmazsa öğlene çoktan doğurmuş olursun ilk doğum yavaş olur ortalama saatte 2 saatte 1 cm açılman artar dedi.23.30 da Odanın içinde sürekli yürüdüm eğildim kalktım sancım gelince nefesle karşıladım ve hurma yemeğe devam ettim 1 2 tane. O ara sanırım suyum geldi tam vakti hatırlamıyorum ama ondan sonra sancılar bariz hissedilir oldu.
Annem geldi eşyaları yerleştirdi. Ebe geldi muayene etti 6 cm olmuş. Artık ağrıları hissediyorum ama beni yormuyor. Ağrı gelince annem belime masaj yapıyor bende nefesimle karşılıyorum ve geçiyor. 12.45 te yeniden muayene oldum 8 cm. doğuma çok az kaldı sen ağrı gelince ıkın ve bebeği ittir dedi ebe. 2 ebe vardı biri aşırı aşırı iyiydi doğumunu yaptıranda iyiydi fakat biraz soğuk bi insandı.
Bi kaç kez ıkındım zaten o ara büyük tuvaletinizi yapmak istiyorsunuz istemsizce ıkınmak istiyorsunuz. Bebeği hissettim ve hemen annem ebeyi çağırdı annem odadan çıktı. Ebe tüm gücünle ağrın geldiğinde güçlü bi şekilde bebeği ittir ve alalım çok güzel geldin buraya kadar dedi.2 kez ıkındım bebeğin başını kemiklerimde hissettim başı çıktı ıkınma artık dediler fakat kızım acele edip kolunu fırt diye çıkarttığı için çok yırtığım oldu. Yoksa dışta 2 dikiş olacaktı sadece. 3. ıkınmamda bi kez bile çığlık atmadan bebeğim dünyaya geldi 1.41de. O çıkışını her yeriyle o sıcaklığı hissetmek muhteşem bi duygu gerçekten tarifi yok. Tentene temas yapıp hemen temizleyip giydirdiler.ebe masaj yaptı ve eşi çıkarttı. Burda okuduğum hikayelerden eş çıkarken çok zor olduğu yazıyordu ama sadece o sıcaklığı ve içimin temizlenmesini hissettim ve büyük bi rahatlamaydı gerçekten.
O sık sancılar gelip 3 defa ıkınmam belki 10 dk kadar sürdü. Suni sancı beni hiç yormadı. Ama artık doğuma geçerken anneme saatlerce sürerse ben dayanamam demiştim.
Ama herkesin dediği gibi bebek çıktıktan sonra ne bir acı ne bir sızı kalmıyor. İlk günden yazmak istemedim ama yırtık çok olduğu için bunu abartıp sizi korkutabilirdim. O an çok zordu 1 buçuk saate yakın dikmekle uğraştılar. İğneleri hissetmedim ama kanama olmasın pislik kalmasın diye 1 dikiş atıp içeriyi karıştırıp sürekli bakıyorlar o benim için çok yorucuydu ama dilimde hep dua vardı çok şükür hep normal istedim nasip oldu. Şimdi 15 günlük olduk bile Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Sorularınız varsa alabilirim. ❣️