GoNCa ilk gebeliğim sayılır, ilkinde kalbi durmuştu ve şuan çok korku içerisindeyim, eminim bir çok bilmediğim yasaklar vardır, aklınıza gelenleri sayarsanız çok mutlu olurum
Mercimekveannesi GoNCa sigara ciğ köfte sakatatlar (ciğer yürek kokoreç gbi) az pişmiş et tüketmemelisin dondurulmuş paketten alınan gıdalar sosis sucuk doktorum bunlardan uzak dur demişti canım çekerse çok az tadımlık olabilirmiş sigara hariç tabi canım🙂
Dsa GoNCa herkes herşeyi yazmış 😊 Bende kafeini yazıyım. Kafein plasentadan geçip çok zor atılan bir maddeymiş. Bebek sağlığı için gerekli olan sıvı ve kalsiyumu beden uzaklaştırıyormuş. Biryerde de 3 güne kadar plesantada kalıyor diye okumuştum. Kafeinsiz kahve de işlenmiş bir gıda olduğu için benim doktorum içme demişti. İşlenmiş herşeye karşı. Aldığımız ekmek bile işlenmiş maalesef. Elimden geldiğince evde yapmaya çalıyorum ben. Ama kasap sucuğu aşeriyorum resmen 🙊
GoNCa Mercimekveannesi cevabın için tşk ederim, şükür sıgara kullanmıyorum, eşimde kullanmıyor 🙏🏻 Çok şanslıyım
Melikinannesi Mercimekveannesi Duygu8733 içinde çin tuzu ve et bulyon var bende dayanamiyorum bir tanecik atıyorum agzima 😌
Zuzu Özellikle bazı bitki çayları,ilk zamanlar ve doğuma yakın zamanlarda.Adaçayı maydanoz suyu gibi.Sushi falan uzak durmalısın eğer seviyosan 😊 Onun dışında asitli içeceklerden de uzak durursan süper olur yararı zaten yok,zarar olmasın.
GoNCa Zuzu çok sağol önerilerin için, bitki çaylarıyla pek aram yok aslında, ama şuan nezleyim ve çok ihtiyaç duyuyorum, ilaçda kullanmak istemiyorum, günde bir bardak papatya içiyorum sadece
Zuzu GoNCa ıhlamur da içebilirsin bol limonlu,çok iyi geliyor.Bir de zor da kalırsan parol kullanabilirsin doktorun verdiği tek ilaç.Ateşin belli seviyeye yükselmediği sürece sorun olmaz canım çok çok geçmiş olsun.Acil şifalar 🙏🏼
Tutku GoNCa bol bol taze sıkılmıs portakal suyu tavsiye ederim meyveni eksik etme ama tabiki alacağın şeker miktarınada dikkat et 😊 ıhlamur içebilirsin birde. Benim bildiğin tek serbest olan bitki çayı ıhlamur. Çok geçmiş olsun 😊
Nilinannesi Midye gibi açık solunum yapan canlılar ve çok dip balıklarını da (barbun, kalkan, mezgit) civa ve ağır metal birikimi çok olduğu için tüketilmemeli. Ihlamur, kuşburnu, zencefil, papatya, rezene çayları da içebilirsin 🙂
CansuHakanDabakan İlk 3ay çoğu doktor cinsel ilişkiyi de yasaklıyor nolur nolmaz diye, ağır kaldırmak ve ilk 3 ay bebeğin organ gelişimi olduğu için çok sıcak su ile yıkanmamak, vücut sıcaklığının yükselmemesi gerekiyor👍☺
Nilinannesi CansuHakanDabakan bana da tam tersini söylemişti doktor canım, cinsellikte bir sıkıntı yok dilediğin zaman birlikte olabilirsin önemli olan eşinin korunması demişti çünkü çok inanmasam da yaramaz spermler erken doğumu tetikliyormuş😊 Eğer riskli bir gebeliğin yoksa uzak kalmana gerek yok 🤗
CansuHakanDabakan GoNCa Bende nette okumuştum zarar verebilirmiş gelişim içinde olduğu için,rica ederim cnm🙋☺
GoNCa Nilinannesi riskli mi değilmi hiç bilmiyorum, pazartesi randevum var, hem iple çekiyorum hemde gitmekten korkuyorum olumsuz birşey diyecek diye, ilkinde talihsizlik yaşandiği için, ister istemez sevinçle korku birbirine kenetlenmiş vaziyette.
CansuHakanDabakan Nilinannesi Evet cnm aslında hiç sınır yokmuş, bizim doktor pimpirikliydi her hastasına ilk 3ay önermiorum dikkatli olma açısından dedi.Sonrası zaten dikkatli bi şekilde olabilir dedi.☺ Aynen ya korunmalı ya da eşinin temiz olması gerekiyormuş enfeksiyon kapmamak için, gebelikte malum enfeksiyon kapma ihtimali daha yüksek
Nilinannesi GoNCa içini ferah tut canım, onlar biz ne yaşarsak aynısını hissediyorlar bizimle. Allahım sağlıkla kucağına aldığın günleri göstersin inşallah ❤🤗
gzm GoNCa korkma canim benim de ilk begim oyle oldu ve ben ne zorluklarla kürtaj oldum ve simdi ikinci kez hamileyim ve 16 haftaya geldim bende hep korkarak gidiyordum cok sukur bisey çikmadi dr. hatta korkmana gerektircek birsey yok her gebeliğinde onlari yasicaksin diye birsey yok hatta 90 bundan sonrakilerde oyle bisey olmaz genelde ilk gebeliklerde ola biliyor dedi icini rahat tut ve keyfini cikar hamişliğin hele bide kalp atislarini duydun mu ben onceden yasamiyormusum simdi hayat buldum diyorsun🤗
TugbaKE GoNCa bnde 6haftalıkken gelişimi durmuştu bi umut bekledim 8haftalıkken aldırmıştım kalp atımı yok diye aynı sizi gibi.şimdi de her doktora gideceğim gün stresli oluyorum korku ve sevinç aynı anda yaşıyorum şükür şuan herşey yolunda 13haftalığız o korkuyu atlatmadım henüz ama içimi ferah tutmaya çalışıyorum