deryaumay20 Kızlar eşimle beraber sonunda çok olmasa da birkaç isim arasında karar veremeyip, bambaşka bir isim de anlaştık veeee kızımızın adı Umay olacak inşallah sağlıkla kucağımıza alırız ismi ile yaşar inşallah😍🥲
Sedamete deryaumay20 çok güzel bir isim canım bizde bir kaç gün önce karar verdik bizde de ortak karara varamama vardı çok şükür vardık Mert olacak inşallah ismi bebeğimizin
hunilimom deryaumay20 iyice araştırınız mi anlamından ötürü kaç kişiye sorduysam dinimize uygun olmadığını söylediler çok üzülmüştüm bende Umay istiyordum
Umay2207 sunmomy benim kuzumun adı Umay anlamı ise doğum ve bereketin sembolü demek ve devlet kuşu demek canım tanrıça vs değil
Luthien_Tinuviel Umay2207 Umay Türk mitolojisinde tam olarak bahsettiğiniz doğum ve bereketin tanrıçası olarak geçer. Bilginiz olsun. Bu arada çok çok güzel bir isim bence iyi ki koymuşsunuz.
sunmomy Umay2207 bereket tanrıçası olarak biliyorum ben ama tabiiki tercih meselesi güzel isim bende koyardım👼🏼
Summerwine Umay2207 Mitolojide tanrıça zaten.Her toplumun mitolojisinde tanrı ve tanrıçalar vardır.Sonucta mitolojiler mittir yani gerçek olmayan,sembolik betimlemeler. @hunilimom
hunilimom Umay2207 bir çok anlamı var bebek ve hayvanları korudugana inanılan tanrıça devlet kuşu bereket sembolü gibi bir çok anlamı var
Betulll19 Bizde ecrin Umay düşünüyorduk ama etrafımızda cok fazla Umay var o yüzden vazgeçtik ve elif Berra koyucaz insallah😇 sağlıkla gelsin minikler
hunilimom Summerwine doğurdur ama anlamı onemmli olduğu için sorduğum hiç bir hoca onay vermedi benim de aklımda acaba kötü mü yaptım diye düşünmektense koymayı tercih ettim 🌸