Nur_19 İşyeri benim periyodik kontrollerimi kesiyor ve ben gidip sorduğum zaman doktorlardan detaylı bir belge istiyor siz böyle bir durumla karşılaştığı ve ne yaptınız
Hayal_Annesi Nur_19 e nabızdan kontrollerini yazdır git ver muhasebeye hepsini geri alırsın ama şöyle bir durum var iş başı kağıdı istiyorsa sana bunu baştan belirtmeliydi eğer isterse sen bu dan sonrası için al ama bana sorarsan karıştırma e nabızdan yazdır ver al paranı yoksa şikayet edebilirsin
Melisasak145 Nur_19 benimkinde kesiyor ben oyuzden hep izin gunume denk getirmeye çalışıyorum kontrollerimi 19 haftalık olduk
kubradogruu Nur_19 benim şu şekilde hastaneye gideceğimi 1 hafta inceden iletiyorum ve gittigime dair belge iletiyorum ücretli izin yazıyorlar ayda 3 defa gitme hakkım var
Hayal_Annesi Hayal_Annesi benim kesilmedi zaten kanunu biliyorum ben de üstelik muhasebeci bir hamileyim konuya vakıfım yani
Nur_19 Hayal_Annesi Ben onlara diyorum e nabızımda var bütün kontrollerim geçmişleri doktorun yazacak diyor niye olduğu saçma sapan taleplerde bulunuyor epikriz raporu aldım benim hem perinatoloji de hem kadın doğum da kontrollerim var sağlık ocağı da gebelik izlemlerine çağırıyor
Nur_19 Hayal_Annesi işbaşı kağıdı olarak bişey demedi sadece kontrollerimi periyodik olup olmamasıyla ilgili birşeyler söyledi
Nur_19 Hayal_Annesi Bende periyodik kontrollerimi kesemeyeceklerini söylüyorum ama onlar benden bugüne kadar kağıt istemedi bilgi vermedi haber vermedi maaşım sürekli kesik en son gidip sordum bana doktor niye çağırıyor bilmem gerek diyerek kağıt istedi bugün yine kontrolüm vardı gittim epikriz raporu aldım umarım o geçerli olur onları teslim edince geriye dönükte dahil iade isteyeceğim umarım yatırırlar ve kesmezler
Lunaaa92 Melisasak145 böyle bir hakları yok, yasal olarak izin vermeme gibi bir durum söz konusu olamaz, ücret ve yıllık izinden de kesilmez. Deli oluyorum böyle en ufak hakkı elimizden almaya çalışan işletmelere
Ozlemclskn Rutin kontroller için ayda sadece 1 kez ücretli olarak değerlendirilir. Yani kesilmez. Birden fazla gidiyorsanız eğer sonrakiler kesilir.( eğer rapor alma vs durumunuz olmazsa)
Nur_19 Ozlemclskn ama kanunlarda en az 1 defa diyor ve açık açık birden fazla periyodik kontroller olabilir diyor konu anne ve bebek sağlığıyla ilgili olan bütün rutin kontrolleri kapsıyor benim araştırdığım kadarıyla
Hayal_Annesi Nur_19 muayene saati bitince doktor şu saatte buradan ayrıldı diye veriyor doktora söyleyince işbaşı kağıdı diye verir e nabızdan yazdır ver doktorun vermesine gerek yok sordum öğrenm de zaten doktor böyle bir kağıt vermez sana
Eclipse3 Kesinti yapamazlar ayda 1 kere ucretli muayene hakkiniz mevcut doktorunuzdan durum bildirir raporu isteyin is yeri icin oldugunu belirttiginde vericektir o belgenin bi fotokopiside sizde bulunsun her duruma karsilik
Hayal_Annesi Eclipse3 ayda bir kere değil durum bildirir de mesela benim haftada bir gelmesi uygundur diyor yani doktor ne zaman çağırdı ise gidersin ve de paran kesilmez
Nur_19 Hayal_Annesi Salı günü de kadın doğum doktoruma söyleyeceğim ondan da almam gerekiyor e nabız dan çıkarırım ama bunlar doktordan istiyor ısrarla