Basaksann Hanımlar merhaba . Dün ikili tarama testleri verdim ense kalınlığı ölçümü yapıldı . Doktorum negatif bi şekilde ense kalınlığı biraz yüksek ( bu arada 2.8 çıktı ) 10 gün sonra kan sonuçları gelince konuşuruz dedi internet araştırması yaptığımda 3/3.5 altı normal değer yazıyor . Bilgisi olan bişi söyleyebilir mi ? 😒
denizarenmom Basaksann bende 3 alti normal diye biliyorum yakin bir deger diye mi oyle dedi acaba bizim ki 1di
Niidos Basaksann yani korkutmak istemem ama benim doktorum 2.5 altı için normal olduğunu söylemişti 🥺
Lunaaa92 Basaksann çoğu yerde 3,5 altı bi sorun olmayacağını söylüyorlar, benimde ikili taramada sizinki gibi bir değer çıkmıştı ama kan testi güzel çıkmıştı, bu arada burun kemiği gözüktü mü ?
2022bebeki Basaksann Canınızı sıkmayın şimdilik cihaz ölçümune kişiye göre bile değişiyor . Eğer yine muallakta kalirsaniz fetal dna gibi çözümler var,🤞
Niidos Basaksann ama bakın herkes farklı değerler söylüyor ayrıca çok fazla hikaye var illa duymuşsunuzdur çok fazla şüphelenilip sağsalim doğan melekler 🥰 hepsi kul yapımı aletler sonuçta. Umarım güzel haberlerle gelirsiniz 🥰
Bilge-96 Basaksann zamanla geriliyor bu ölçümler 3-3,5 a kadar normal kabul ediliyor zaten endişelenmeyin bence Allah sağlıkla kavuştursun
Lunaaa92 Basaksann sağlıcakla gelir inşallah bebeğiniz içinizi ferah tutun, benim sonraki haftalarda normale döndü sonra bi daha yüksek çıktı daha sonra yine düzelmiş Allah hepimize sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin💓
Sedaankt Basaksann bizim 2,17 idi doktor bize de eh işte biraz ense kalınlığı var dedi ben de sizin gibi kafaya taktım ikili testim de ense kalınlığı yüzünden yüksek çıktı fetal dna yaptırdık temiz geldi sonra boş yere üzüldüm ağladım yani bu tek başına bişey ifade etmiyor çok fazla böyle olan var
Busra_011 Bize 12 haftada ense kalınlığına 2.1 dedi down sendromlu olabilir dedi. Bizde üzüldük araştırdık bunu genelde kiminle konuşsam söylüyorlarmış. 1 hafta sonra başka doktora gittik 13 haftada 1.9 ölçtü. Doğmadan kesin bir şey olmuş olmuyor. Onun içinde canınızı sıkmayın
Bernnnaaaa Basaksann canım hiç takma kafana allahın izniyle birşey yoktur benim kuzenimin de kalın çıktı birazhatta karnında sıvı falan aldılar ama iri bebek dedi doktor birşey çıkmadı. Aileniz de yapısal olarak iri varsa ona çekmiştir 🙂
mysweetbabyy Basaksann oglum 4 yasind 2.8 olctu diye doktor yapmadığını bırakmadı zamaninda fetal dna yaptırmıştım cok sukur o dönem çocuğum saglikli Allaja şükür sakin korkma ondan sonra kac perinatologa gittim sinir 3 dediler