Herkese merhaba öncelikle ilk doğumum olduğunu belirteyim 🌸
Hamileliğini öğrendiğinden beri nasıl doğum yapacağını düşünen ben çok güzel bir doğumla bebeğimi kucağıma aldımm 🥹 gelelim hikayeme 🫠
37+2 de rutin doktor kontrolüm vardı. Öğlen doktora gittim ultrasona aldı ve bebeğimin plesentasının yaşlanmaya başladığını artık gelmek istediğini en geç bir hafta içinde doğacağını söyledi bu kadar erken doğmasını beklemiyordum burda okuduğum kadarıyla erkek bebekler genelde geç geliyormuş 🫢
Çatı muayenesi yapalım dedi çatala çıktım doktor bi baktı 4 cm açıklık var dedi biz şok olduk çünkü hiç ağrım vs olmadı çok şükür 🙏 bu arada çatı muayenesinden korkulacak bişey yokmuş kendinizi kasmazsanız ağrı falan olmuyor.
Ntsde çok az sancım çıktı doktorum o yüzden yatış vermedi eve gönderdi sancın olursa gel dedi. Eve gelince hafif adet sancıları gibi ağrılarım başladı akşama doğru nişanım geldi ama ben çok rahattım sancılar geldikçe kendimi kasmıyorum nefesle karşılıyorum. Günlük ev işlerine devam ediyorum. Kocamla keyif çayları kahveleri içiyoruz falan 😂 Gece saatlerinde sancım düzenli olmaya başladı 5dkda 1 e düştü tabi beni uyutmuyor artık sıcak su torbası yapıp belime koyuyorum, sıcak duşa giriyorum sancılarımı pilates topunun üzerinde karşılıyorum. Sancılar yokken kendime tost vs yapıp karnımı doyuruyorum 😂 sabaha kadar dayandım annem ankaradan geldi 8de onu otogardan alıp hastaneye geçtik 10:30 da hastaneye girişim yapıldı. Doktor çatı muayenesi yaptı açıklık 6 cm olmuştu 🤲🏻 daha sonra ebe suyumu patlatıp lavman yaptı esas sancılarım suyum patlayınca başladı ama zorlanmıyordum nefesle üstesinden geliyordum. Ben ntsdeyken havuz suyum hazırlandı 11:15 gibi havuza geçtim eşimi aldılar yanıma dinlendirici müzik açtı eşim başbaşa dalgaları karşılıyorduk 🥰 artık sancılarım 2 dk ya düştü nefesimi kontrol etmekte zorlanıyordum 😭 ebe açıklığımı kontrol etti 8.5 cm olmuş doğum başladı dedi doktorumu çağırdı perine masajı yapmaya başladı sancı geldikçe ıkınmamı söyledi. Artık bebeğimin kafasını hissediyordum doktor geldikten sonra kesi atmak gerektiğini söyledi çünkü kafası çıkmıyordu 🫤 kesiyi attı hiç hissetmedim sonra bebeğimi çıkardılar 11:57 kucağıma verdiler 20 dk kadar ten tene temas yaptık🥺 babası kordonunu kesti daha sonra beni çatala aldırlar uyuşturup dikiş attılar bu aşamaları da hissetmedim 🙂 çok şükür 1.5 saatte doğumum gerçekleşti hayalimdekinden daha güzel oldu ❤️ eğer imkanınız varsa suda doğumu deneyin açıklık çok hızlı ilerliyor. Çok şükür oğlum şimdi yanımda yatıyor dikiş ağrılarım oluyor ama dayanılmayacak gibi değil ağrı kesici içince azalıyor 🙏
Gelelim tavsiyelerime
20- Haftaya kadar mide bulantısından hiçbir şey yapamadım daha sonra Elçin Demirel hamileyiz yürüyoruz ve pilates videolarını yapmaya başladım. Bu yüzden çok ağırlaşmadım
İlk adımlar YouTube kanalında çok güzel doğum eğitimleri oluyor özellikle Gamze Oruçun canlı eğitimlerine girmenizi tavsiye ederim beni normal doğumu yapabileceğime inandıran kadın 🤗
34-Haftada perine masajına başladık pilates topuyla egzersizlere başladım.
37-Haftaya girince ahududu yaprağı çayına başlamıştım sadece 2 gün içebildim bilmiyorum işe yaradımı
Benim hikayemde böyle bitti 8 ay boyunca korkunç normal doğum ağrıları duyup içten içe korkuyordum ama herkesin hikayesi kendine özel siz kendinizi doğuma hazırlarsanız o an çok hızlı bir şekilde ilerliyor o yüzden mutlaka eğitimlere katılın ve kimsenin kötü hikayelerinden etkilenmeyin🙏 inşallah herkes için kolay ve hızlı bir doğum olur ❤️