Merhaba herkese ben 8 yıl önce sağlıklı bir doğum yaptım çok şükür. Protein kaçağı devamında tansiyon etkisini gösterdi 5 buvuk aylıktım ilk belirtiler çıktığında stres sıkıntı üzüntü en temel etken bunu sakın unutmayın. Şimdi 2. Gebeliğim tekrar aynınsıkıntıları yaşar mıyım diye korkuyorum açıkçası ilk dopumda masada kalma riskim çok yüksekti o yüzden normal doğum ve tamamen bayılarak doğum yasaktı epidural oldum doktorunuz çok önemli bu sorunda benim doktorum 7 aya girerken kızımım ciğerleri gelişsin diye bir iğne yaptı bana sürekli yattım çıktım en son bana hiç bişey demeden rutin yatış dedi doğuma alındım sırf tansiyonum yükselmesin diye söylemedi benim 21′lerde seyrediyordu büyğk tansiyonum normalde düşük tansiyonlu biriydim 12 bile zonklama yapıyordu ensemde ama içinizi ferah tutun sık sık hareketlerini kontrol edin bebeğinizin gebeliği sonlandırmayı bile düşündüler en başta ama ben kabul etmedim kızım 8 aylık doğdu ne küveze girdi ne sarılık geçirdi. Benim bu kadar ağıe geçirmemin nedeni ben ananemle görüşmediğim için bilmiyordum genetikte anne tarafımda hep böbrek hastalığı var siz tuzu tamamen bırakın yoğun protein içeren besinlerden sakının kendinizi bol bol dinlenin limon benim en yakınımdı o süreçte. İnşaallah her birimiz sağlıkla mutlulukla kucağımıza alıcaz çocuklarımızı