EAK ben de uyguladım tuvalet iletişimi ama bnm oğlum 8 aylıktı şimdi daha erken başlayacağım ikinci oğluma. Çok araştırdım aslında memeli canşıların tamamı kaslar gelişmiş olarak hayata geliyor. İki çeşit çiş tutma kası var biri çişim geldi ama dayanıyorum diğeri acil boşaltım kası. Biz bebeklerimizin tutma kasını onlara bezine yapmayı öğreterek köreltiyoruz ve acil durum kaslarını kullanarak bezlerine yapmalarını sağlıyoruz. Zamanla bebek bunu normal kabul ediyor ve biz bi gün yeter artık deyip bezi alıveriyoruz. Çocuk sudan çıkmış balığa dönüyor. Gece 15-20dk da bir uyanan bebeklere bakın meme verirsin gazını çıkarırsın uyutursun 15dk sonra yine kalkar yine meme verirsin gazını çıkarır yatırırsın yine kalkar sebebi küçük midelerini dolduruyoruz sonra çiş geliyor uyanıyor biz meme verince mide mesaneye hadi boşalt diyor bebek acil durum kası devreye girdiği için altına yapıyor ama mide yine doluyor mide küçük olduğu için mesane doluyor ve bebek çişi geldiği için uyanıyor bir kısır döngüye giriyorsun. Her çişin geldiğinde uyanıyorsun mesela bebekler de öyle. Hatta bırak bebekleri yavru kedi köpekler bile öyle. Yani zor ama imkansız değil Doğru uygulanıp bebeği strese sokmadığın taktirde bi zararı da yok iremsknn Neslikra06 A_syma baby3_
Sumiire iremsknn ben uyguluyorum ama çişini bir türlü yakalayamadım fark ettiğimde yapıyo oluyo ama kakasını elimden geldiğince tuvalete yaptırıyorım enfeksiyon riskini azaltmak için zaten başından beri gaz sorunu vardı bu teknikle çözdüm
Mavikalem iremsknn Bebegin bezi istemediğini nasıl anladın ? Bebeğin gazı vardır huzursuzluğu vardır. Ayrıca bezi sık sık değiştir 3 aylık bebek bezi bırakamaz tuvaketini söyleyemez . Kabızlık gaz yapan bezler değildir . Boş yere uğraşma
iremsknn Mavikalem yanlış düşünüyorsunuz. Bebekler zaten içgüdüsel olarak beze yapmak için doğmazlar bu nedenle bezi çıkardığınızda tuvalet yapalar :)
pheobebuffay Mavikalem kendiniz yapmıyorsanız da yapana saygı duyun ve destek olun boş yere uğraşma falan ne demek. Sanki 60-70 yıl önce annelerimiz bizi bezliyor muydu biraz mantıklı düşünelim
Mavikalem Kelebekk-0307 Bebek sinyal filan vermez o videoyu bende gördüm yarım saat bebeği tuvalete tutuyor öyle yapıyor. Zaten bebekler sık sık tuvaletini yapar. Birinde tuvalete denk gelse bile diğer geri kalan da üstü sırılsıklam olur
Kelebekk-0307 Mavikalem ilk etapta tutuyor evet sonrasinda bebek tuvalet ihtiyacı olduğuna sinyal veriyor rahatsız huzursuz hareketler ya da sizin öğrettiğiniz sesleri çıkararak ben prema non videosunu izlemedim ondan bağımsız yorum yaptm
Sumiire Mavikalem bez ga iz yaparmı bilmiyorum ama “ti” çok güzel gaz problemini çözüyor bebekler alışmıypr zaten biz ebeveynler alışıyoruz tuvalete çıkış sinyallerine bu sayede bebiş altı ıslak olunca rahatsızlık duyuyor kasları geliştikçe de tuvaletini tutabiliyor ben çiş için uygukayamıyorum keşke onuda başarsam
Melekg Mavikalem uzun tutulursa da bebek üşütür bence eninde Sonunda bırakacak zaten nedir bu önden gitme çabası
momqq Çok şaşkınım şuan duymuştum aslında ama doğru değildir die bakmamıştım ama yorucu oluyodur kesin nyse bakicam şimdi videolara 🙄
berceste5155 iremsknn bende çok istiyorum ama petek ısıtmaya yetmiyor banyom çok soğuk kızım hasta olur diye başlamadım
iremsknn berceste5155 lazımlık alarak deneseniz olmaz mı ki? Bilmediğim için onla da olur mu diye merak ettim
berceste5155 iremsknn onu hiç düşünmemiştim ama çömelmek falan lazım nasıl olur bilmiyorum bunu bir düşüneyim ben sağolun
iremsknn berceste5155 sanırım bi 4 aylık olduktan sonra yavaştan oturamaya başlayıncalar lazımlık kullanan anneler var nacizane tavsiyem ise yere en yakın lzımlıkların en sağlıklı olduklarını biliyorum. E bebekteki en ucuz lazımlıklar genelde doktorların en çok önerdiği..
Kevko Bunu yapamıyorsanız ybb kullanın sonra bebekler mimikleri başlayınca ti uaparsaniz zaten belli ediyor tuvaleti geldiğini bunlar önden gitme çabası degul tamamen bebeklerin sağlığı için düşünülen şeyler hazır bebek bezleri çok zararlı