Ikranurhtc Selam kızlar bu saatte uyaginigim çünkü bebem hasta 😷 21 aylık kızım burnu baya tıkalı evde fizyolojik şu yapmak istiyorum nasıl yapılıyor bilen var mı acaba internetten baktım karbonat falan da yazıyor emin olamadım oyuzden
Annesininportakali53 Ikranurhtc eczaneden alın fizyolojik suyu bebeği tamamen yan şekilde elleri kollarını tutarak kucağınıza alın ve fizyolojik suyu siringayla 200 cc olacak şekilde ilk bir burna sıkıp sonra kaldırıp sırtına 2-3 kez vurun sonra diğer şekilde aynı işlemi diğer burna yapın yada bunu tamamen çocuğu düz tutarakta yapabilirsiniz sdiger aldığınız gibi de damla damla damlatabilirsiniz burnuna
A_syma Ikranurhtc Visk varsa ondan sürün biraz gogsune sirtina. Eviniz sicaksa banyo yaptirin. Banyo buhariyla acin burnunu. Yakinda eczane varsa ararsanizda getirirler siz gitmeden.
Hsnycvk Ikranurhtc Dr. Elif Pınar Çakır’ın kitabında evde serum fizyolojik yapımıyla ilgili şu yazıyo : “Bir bardak kaynatılmış ılıtılmış suyun içine bir çay kaşığı tuz ekleyin. (Kaynamış ılıtılmış su kullanılmazsa amipli menenjit riski vardır.)” Bir de musluk suyu kullanmayın yazıyor.
Ikranurhtc benkosarim Annesininportakali53 Tesekkur ederim kizlar eşim çalışıyor bende gidip alamicam uzak baya oyuzden akşama kadar en azindan bebeğim rahatlasın diye evde olanı sormak istedim
Ikranurhtc A_syma eczane çok yakın değil ama bir çözüm bulacağım artık evet vikis var hatta sobaya su koysam içine vikis katsam kaynana nasıl olur bu tarz birsey duymuştum zararı olur mu acaba
A_syma Ikranurhtc Bizde yapilir evet. Buseptin deriz. Cok yakinina koymayin bebeginizin. Cok uzun sure ve bogucu bir kokuya maruz kalmasin. Bir sure yapabilirsiniz. Ara ara yapiyorum bende uzaktan
Ikranurhtc Hsnycvk ikibebeliannee Tesekkurler kızlar aldırdım eczaneden komşunun oğlu denk geldi sagolsun o aldı geldi birde carpol verdim iyi gelir inşallah
ikibebeliannee Ikranurhtc canım mutlaka eczaneden alarak yap ne olur ne olmaz. Bir de bebeğin öne eğildiğinden emin ol. Ben oğlum küçükken yaptım öne iyi eğemedim sanırım çocuk bütün bastığım serum fizyolojiği yuttu baya zorlanarak çok şükür bişey olmadı ama o korku bana yetti 😂