dlndln 6 haftalık hamileyim hamilelik boyunca tüketilmemesi gereken besinler hakkında tecrübesi olan paylaşabilir mi ?
Busarsl dlndln etli çiğköfte, pişmemeiş ürünler iyi pişmiş yumurta midye tarzı şeylerden uzak durun demişti doktor
Edau9 dlndln Midye kokoreç şarküteri ürünleri az pişmiş yumurta etli çiğköfte şuan aklıma gelen bunlar
gizemkarla dlndln burda yazan herseyı tükettim tüketiyorum da 38 haftama giriyorum ve haftaya doğumum var kısmetse . Doktorum hıcbırseyı yasaklamadı alkolden tutun mıdyeye kadar . Canım ne isterse yedım ictim ama dozunda abartmadan
Sumeyye02 Ananas zencefil adaçayı maydanoz pastörize edilmemiş süt iyi pismeyen sebze meyan kökü kaafeinli gıdalar ciğer eti tam pişmemiş yumurta bunlar rahimi yumuşatıyor düşük yapılmasına sebeb üzüm de deniyor ilk zamanda yenilmemesi lazım diye vücut ısısını arttiriyormus
MMelissaaa- Sumeyye02 zencefil öneriliyor aksine yararı var. Bende hasta oldum doktoruma danıştım zencefili önerdi
ozlem_196 Sumeyye02 diğerlerine katılıyorum ancak zencefili öneriyor doktorlar ilk haftalarda mide bulantın olduğunda çayını içebilirsin dedi doktorum özellikle zencefil ekstratlı folik asit vermişti bana
ballibocek dlndln etler çok iyi pişecek, az pişmiş bir et yenmeuecek, işlenmiş etlere (sucuk, salam, sosis…) Veda, sushi yok, paketli gıdalara veda, sebzeler iyi yıkanacak, bitki çayları yok vs vs vs kalnalr yetiyor ama. )) Ha keza yumurta da iyi pişecek
Sumeyye02 ozlem_196 zencefil onerilmesi garip çünkü benim doktorum olsun ben ayrıca hastanede de çalışıyordum doktorlara da sordum kesinlikle zencefil ilk aylarda yasak hatta ben bilmeden boğazım ağrıyor diye boş bulunup kaynatıp içtim ve baya kötü olmuştum doktora dediğimde kizmisti ya düşük kanaması olsaydı diye
berceste5155 dlndln bu liste uzar gider ben abartmamak kaydıyla deniz ürünleri ananas adaçayı hariç bütün yasaklı denilen maddelerden yedim kızımı sağlıkla doğurdum çok şükür
muallimehanimmom5 Sumeyye02 benim doktorum ilk gebelikte bir misket boyu kadar zencefili önermişti bir fincan sıcak suya rendeleyip 10 dk bekliyordum ve gece yatmadan içiyordum tabiki sadece günde 1 fincan
ballibocek silahatun ananas yasak değil, ben de yedim hatta diyetisyenim bile verdi ama miktarına dikkat ederek
Sumeyye02 silahatun düşük yapma özelliği var fazla tüketilmemesi gerekiyor hamileliğin ilk zamanlarinda
Nursaygi dlndln Sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş etler, iyi pişmemiş yumurta, ton balığı tüketiyorsan tüketme, maydanoz sebzeleri çok iyi yıkaman gerekiyor. Birde ilk 3 ay nar yeme demişti sağlık ocağındaki hemşirem oda düşüğü tetikliyormuş. Başkada aklıma gelmedi şu an ☺️
Nursaygi dlndln Birde kıymaya, ete eldivensiz dokunma çok dikkat et toksoplazma’ya dikkat etmen lazım çiğ etten, kediden, köpekten bulaşıyor.
myangelson dlndln bana çok fazla birşeyi yasaklamadi sadece ciğer vs tarzı ilk aylar yasakmış sanırım. Etli çiğköfte ve az pişmiş şeyler onun dışında istediğini abartmadan yiyebilirsin demişti
muallimehanimmom5 dlndln doktorum sadece iyi pişmemiş gıdalara karşı uyarmıştı beni bide bitki çaylarının yan etkilerine bakarak kullanın bitki çayları konusu önemli onun dışında her şeyin fazlası zarar ve paketli gıdalar içinde barındırdığı katkı maddelerini düşünerek kararında yemek lazım