Selam kızlar, bebişimin 1. Ayına girmesiyle sonunda doğum hikayemi buraya da ekliyorum. Umarım bu yolda olan annelere ışık tutar, güç verir.
Bir kadının hayatındaki en güzel anı doğum yaptığı gün olmalıydı bana göre;
Miniğimin bedenimde olduğunu öğrendiğim ilk günden itibaren bunun için uğraşmaya başlamıştım.
En büyük şansım doktorum Buket Karataş Aslan oldu. Doğuma hazırlık eğitimleriyle ve tüm gebeliğim boyunca geçirdiğimiz süreçte anne baba olarak yolumuza ışık tuttu. ✨
Doktorumun da onayıyla çok dinamik bir 39 hafta geçirdim;
6.Haftadan itibaren diyetisyenim ile sağlıklı beslendik. 🥗
24.Haftadan itibaren pilates eğitmenimle ile vücudumu doğuma hazırladık. 🧘🏻♀️
34.Haftadan itibaren eşimle nefes egzersizlerine, her gece 15 dk ayırıp normal doğum olumlamalarına başladık. 36dan itibaren de perine masajı ile bunu destekledik.
Ve doğum anında buluşmak üzere anlaştığım doula ile tanıştık.💕
Tüm bu emeklerimizin sonucunda muhteşem bir ekiple muhteşem bir doğum gerçekleştirdik. 14 Ekim’de sabaha karşı suyumun gelmesiyle başlayan serüvenim, 17:57de oğlumuz Atlas’ı kucağımıza almamızla tamamlandı. 🌍
Tüm kasılmalarımı odamda eşim ve doulamla karşıladım. Difüzörümde doğum kokularım, baş ucumda meryem ana otum, ister lattemi içerken istersem eşimin kollarında bağırarak geçirdim her birini. Acı yok. Doulam Ecem’in de dediği gibi “geçecek”.
Masajlar, ılık duşlar, iki kasılma arası sohbetler, nefesler, olumlamalar…
Ve tüm bu yolculuğu ölümsüzleştiren doğum fotoğrafçımız da bizimleydi. 📸
Sonuç; kesisiz, dikişsiz, epiduralsiz rüya gibi bir doğum. Ben yaptım, herkes yapabilir. Kadın olmak muhteşem bir şey; yeter ki farkında olun. 🤰🏻
Bebeğimin doğduğu gibi önce bana, doğumhaneden ayrılırken de babasına verilmesi, sınırsız ten tene temas, göbek kordonunu kan akışı tamamlanınca babasının kesmesi, doğumdan hemen sonra emzirebilmem ve bunların hiç biri için acele edilmemesi… Oğlumuzun hiç bir tıbbi uygulama için kollarımızdan erkenden alınmaması mükemmeldi. Tüm bunlar olmaya da bilirdi. O zaman da üzülmezdim çünkü önemli olan elimden geleni yapmaktı.
Umarım bu yolculuğum sizlere de ışık tutar, tüm kadınların keşkesiz doğum ‘larla yavrularına kavuşması dileğiyle. Hayatımıza hoşgeldin Atlas. 🙏🏻💕🌍
Sorusu olanları da detaylıca cevaplayabilirim. Sevgiler. 💕