Hilal2 öncelikle sakin olun ama 16/10 yüksek bir tansiyon. Gebelik takip doktorunuza bilgi verinşz muhtemelen hastaneye gitmenizi salık verir. Eğer ki hastaneye giderseniz de muhakkak hamilelik bilginizi verirsiniz. Ama benim burada genelde tavsiyem hastanede verilecek her türlü müdahale ve ilacı kendi gebelik takip doktorunuz ile paylaşmanız ve ok ile kabul etmeniz olabilir mesela, ben öyle yaptım (benimkisi mide rahatsızlığı için serum idi) bende de 12+5 de tansiyon oluştu, 3 gün günde 4 kez ölçerek izledik ve nihayetinde tansiyon yğksek ve dengesiz seyrettiği için ben bir dahiliyeci ile görüştğm, dahiliye dokotru da bir takım tahliller istedi, ölçümlerimi gördü ve ilaç başladı, ilacın tansiyonu düzenlemesi 5 gün sürdü..ama ben sadece 4.5 hafta falan kullandım. Gebelik tankibi doktorum kullandığım ilaç dozunu ‘placebo’ değerlendirdi ve bence bırak dedi, bıraktım, 28 haftadayım hala her gün ölçüm yapıyorım yükselmedi çok şükür. Ama gebelikte tansiyon çok ama çok önemli o yüzden kontrol altında tutulmalı ve bana doktorumun dediğine göre üst sınır 14/9 buradan sonra ilaç gerekir demişlerdi. Acil şifalar diliyoeım size de