Figennn gonulcelen arkadaşımızın da dediği gibi, düşük tansiyon yüksekten çok daha iyidir herzaman. Ben tansiyon konusuna baya kafa yordum bundan 2 ay önce, edindiğim bilgileri sana şöyle özetleyim yardımcı olmak açısından: insanlar tansiyon konuaunda şanalılar(düşük tansiyonlular) ve şanssızlar (yüksek tansiyonlular) olarak ikiye ayrılırlar. Normali 12/8 olarak kabul edildiğinde sizin standart değerleriniz bu rakaın altındaysa şanslı üstündeyse şanssızsınızdır. Çünkü düşük tansiyon yorgunluk ve çarpıntı gibi basit şeylere sebebiyet verip,bi tuzlu ayranla giderilebilirken yüksek tansiyon gerek gebelikte gerekse normal hayatta felçe kadar yol açabilen,gebelikte ise erken doğuma sebebiyet verebilen ciddi bir sağlık sorunudur.
Ayrıca bir diğer hususta şu: her insan kendi çiZgisinde değerlendirilmelidir: mesela benim tansiyonum hep düşüktür,genelde 9-6,10-7 falan çıkar, bu ibreye göre normal kabul edilen 12/8 ibresi benim için yüksekken, tansiyonu genelde 14-15 civarlarında seyreden biri için 12/8 düşük bir tansiyondur. Burada bireysel farklılıklar ön plana çıkar. Biraz uzun oldu umarım sıkmamışımdır🙈