Prenses34_annesi Kızlar aklıma bir şey takıldı ve sizlere danışmak istedim hemen hemen 26+6 haftalık hamileyim 6,5 ayımızı geçeceğiz inşallah yarın 27 haftalık olacağız sorum şu gebelikte bebeğe kilo aldıran şeylerin başında gelenlerden bir tanesi de muz olduğunu söyleniyor dün kontrole gittiğimde bebeğim 1.66 gram dedi doktorum muzda kilo aldırdığı için acaba bir sorun olur mu yesem yani her zaman aldığım bir şey değil zaten yesem sorun olur mu sizce?
baby3_ Prenses34_annesi küçük boy muzlardan günde bir tane tüket . Ne zararı olacak. İki gebeliğimde de tüketiyorum
Busraaaaaaaaaaa12 Prenses34_annesi muz ceviz badem fındık vs. Ye birsey olmaz bebeğine gidiyor senden alıyor besini afiyet olsun
Ayse_3434 littlemiracle_ sorun olacağını sanmam çünkü bebeğe kilo aldıran bir meyve ben günlük bir tane yiyorum
Prenses34_annesi littlemiracle_ yok hani diyorlar ya bebeğe çok kilo aldırıyor falan Ben de hemen hemen daha var diye 9 ayımıza korktum açıkçası hani aşırı kilo aldırımı yapıp da bebeğe sorun yapar mı diye danışmak istedim 🥰
Prenses34_annesi Ayse_3434 aynen o anlamda demedim zaten hani bebeğim bir kilo 66 gram ya o yüzden sormak istedim hani artık gramdan kiloya yükseldiğimiz için sorun olur mu diye merak ettim 🥰
littlemiracle_ Prenses34_annesi Anladımm ama o açıdan sorun olacağını sanmıyorum hem kilolu olsun daha tatlı olur yanakları böyle tombik tombikk😍
Prenses34_annesi 1erkekkannesiiii teşekkür ederim Ben sadece artık kilo kavramına geçtiğimiz için biraz korktum hani çok mu hızlı kilo alır acaba Ben muz yesem günde bir tane olsa bile aklıma takıldı 🥰
Selinm1 Bence hiç öyle düşünme zaten alıcak doktorum bana meyve şekeri diğer şeker türlerine göre sana daha kolay kilo aldırır demişti ama abur cubur yerine ara öğün olarak yiyorum ben 16.haftaya girdim birde muz potasyum açısında önemli bir meyve korkma bence zaten 7.aydan sonra çoğu bebeğe gidicek yediklerinin bence güzel bir şey
Prenses34_annesi Selinm1 aynen ben de hani hiçbir bilgim olmadığı için ilk gebeliğimi de sormak istedim sizlere teşekkür ederim 🥰
Kayramomm Selinm1 bende 17 haftalık hamileyim sabah ve akşam birer tane muz yiyorum bebek gelisimi ve kilosu açısından çok faydalı
Prenses34_annesi littlemiracle_ tombik bebeği çok seviyorum aşırı yani hatta doktorumuz da dedi tombik bir bebek bir de tombiklikten kastım normal doğumu engellemez değil mi hiçbir şekilde ben engelleyeceğini düşünmüyorum çünkü 4 kilo olup normal doğuran insanlar da var bu annenin açılmasına bağlı oluyor değil mi 🥰
Prenses34_annesi baby3_ aynen zaten küçük boy aldım benim de hani aklımda öyle kalmış gebelikte bebeğe kilo aldıran şeylerin arasında da muz olması ve bizim de daha 9 ayımıza daha var olması adında bir endişe uyandırmıştı ama çok teşekkür ederim 🥰
Prenses34_annesi Busraaaaaaaaaaa12 aynen ben de öyle düşünüyorum Ben sadece dediğim gibi kilo bakımından hani daha iki buçuk üç ayımız olduğu için hani erkenden kilo alması bir sorun yaratır mı diye aklımda bir soru işareti bırakmıştı 🥰
Rapunzelinanasi Prenses34_annesi istisnasız her gün 1 adet muz yedim ben. 37+6 da 3 kilo kızım doğdu. Çok da kilo aldırmadı yani bizde ama faydası olmuştur heralde 😂
Prenses34_annesi Rapunzelinanasi tabii ki de olmuştur illaki çünkü bizim yediklerimizden besin alıyorlar Ben sadece acaba hani içimde bir tereddüt vardı bir şey olur mu diye sormak istedim ama sorun olmayacaksa tabii ki de günde bir tane olacak şekilde yiyorum yerimde 🥰
kuzeymomsss Prenses34_annesi 37 haftalıkken doğum yaptım, doğuma gidene kadar da her gün hatta gün aşırı muz yemişimdir 😂 hiç bir zararı olmaz merak etmeyin
Dark Prenses34_annesi muz söylendiği kadar kilo aldıran bir meyve değil, günde 1 tane ideal Fazlası zarar çünkü Burda herkes tutturmuş muz kaşar diye, halbuki yumurta, et ürünleri, ceviz, süt ürünleri daha faydalı Kaşar çok yağlı mesela
Prenses34_annesi Dark aynen ben de çünkü çoğunlukla böyle durumları duyduğum için bir sormak istedim hani acaba mı diye 🥰
Hilaynur Dark evet muz daha çok anneye kg aldırıyomş hızlı kg alan annelere önermiyolar mesela az öncr bi gebe diyetisyeni paylaşmış bebeğe kg aldırıan yiyecekleri paylaşayım burada
Yldzhra Dark arkadaşım bebeği 1 ay hiç gelişmediği için kg alamamış hastaneye yatırdılar doktor sürekli kaşar süt ceviz ve muz yedirmiş bebek 1 kg almıştı