Herkese merhaba. Aslında hikayem 33 haftamda artık düşmek bilmeyen tansiyonlarımla başladı. Sürekli kontrolünde olduğum hastanede yatışım yapıldı bu sırada 2 doz ciğer geliştirici iğne vurdular. Tansiyonlarım kontrol altına alındı ama bebek kanalda olduğu bende böbrek nakilli olup durumum böyle olunca riskli gebelik statüsünde olduğumdan hastane doğumu kabul etmedi. Nakil olduğum hastaneye gittiğimde de kan değerin düşün tansiyonların yüksek burada nöbetçi doktorda yok burada birşey olsan sana da bebeğe de sizi ilk göndereceğim yer 3 basamak olan devlet hastanesine olacak. Bende bunun üzerine devlet hastanesinden büyük endişe ve tereddütlerle şansıma ertesi güne çok iyi bir doktora randevu buldum. Durumumdan dolayı hemen hastane yatışım yapıldı 2 Kasım’da. Bu sırada böbrek kontrollerimde değerlerimde sıkıntı olunca nakil olduğum asıl doktoruma da durumu bildirdim. Bebek kontrolünde de artık bebeğim kilo almıyordu. Bebeğin 35. Haftada alınması gerektiğine dair yazı gönderdi hastaneye. Çünkü beklense hem böbreğime risk hemde bebeğe risk olacaktı artık. Bu tarz durumlarda 36. ve 37. haftada anne karnında bebeğin kalbi durduğu çok olmuş. 2 kasımdan 7 kasıma kadar beklendi 35. Haftası olması için. Ve nihayet 8 Kasım sabahı ameliyata alındım 🥰 aslında genel uyutucaz dediler ama ameliyathanede spinal yapsak olur mu bebek haftası küçük anesteziden etkilenmesin diye bana soruldu. Ben zaten hep spinal sezeryan istiyordum. Olur tabi dedim. Devlet hastanesinde önce sonda takılıyor ama sondaya alışık olduğum için o problem değildi benim için. Sonra oturttular omuzlarımı düşürüp eğildim ve belden iğneyi vurdular. İğne vurulurken hep buradaki hikayeleri düşündüm sinek ısırığı gibi birşey korkma dedim kendime. Gerçektende öyle oldu. Hemen bacaklarım kütük gibiydi ama yatırdılar beni dedim ben daha uyuşmadım hemen başlamayın panik atağım tuttu diye 😂 meğer çoktan kesmişler haberim yok 😂 tek hissettiğim bebeği çekiştirmeleri oldu o sırada çok midem bulandı ilaç yaptılar hemen geçti. Bir rahatlama geldi ve eşi çıkınca da oh dedim 😂 Sonra bir baktım bana bücül bücül bakan minicik bir melek 🥰😍 Allah’ım o ne güzel ses öyle dedim… Hemen muayenesi yapıldı sarıldı yanıma kondu hemşire sağolsun fotoğraflarımızı çekti hemen telefon numaramı verdim WhatsApptan bana gönderdi sonrasını hatırlamıyorum uyutmuşlar. Sağ kasığımda böbrek olduğu için çok dikkatli açılıp kapama yaptılar kapama biraz bu yüzden uzun sürdü. Çok şükür ciğer sıkıntısı yok sadece kilosu düşük diye kuvözde. Sütüm daha bugün büyük çabalar sonrası geldi kızım ilk sütünü içti şükür 😊 kesinlikle pompa önermiyorlar burada elle sıktık sütümü tabi süt gelmesi için çok şey yedim içtim ve masaj yaptım hep. Yenidoğan bölümündeki doktor ve hemşireler harika gerçekten gözüm arkada kalmıyor. Burada yattığım sürece tüm doktorlar ve bir iki hemşire hariç benimle gerçekten harika bir şekilde ilgilendiler 🙏 sizlerden şimdi tek isteğim dua 🙏 burada böbrek kontrollerimden dolayı yatışım devam ediyor. İnşallah kızımda bir an önce toparlanırda onunla birlikte buradan çıkarım 😊🙏 dualarınızı eksik etmeyin olur mu 🥹🙏
.
Dip not geçmek istedim. Kesinlikle sezeryan sonrası kahve için yazanların bir bildiği varmış. İlk gün değil ama ikinci gün deli gibi baş ağrısı çektim kafamı kaldıramadım ağrı kesici vs hiçbir şey fayda etmedi beni tek kendime getiren filtre kahveydi oh dedim 😂😂😂 teşekkürler 🙏