Çok mükemmel olmayan bir doğum hikayesi..Öncelikle ne yaparsanız yapın doğum biraz kader işi..Benim kadar yürüyüş yapan yoktur squat yapan,perine masajı,hurma,sıcak su,merdiven çıkma neler neler daha.. kendi doğumumu güzelleştirmek için fazlasıyla uğraştım keşkesiz bir doğum istedim ama keşkeli bir doğum hikayem oldu..4 kasım da 39-6 da suyum geldi saat akşam 6 gibi duş aldım hastaneye gittik 7 de sancılarım başladı yatışım verildi açıklığım 1cmdi.. Sancılarım çok artıyordu ama açıklığım çok hızlı ilerlemiyordu doktorum yoktu ebe ilgilendi bir iki kere nst takıldı çok sancım çıkmasına rağmen bir şeyler yapılmadı dayandım sabah olup doktorum gelecek diye direndim sabaha kadar sancı çektim akşam yedi de sancım başladı sabah 10a doğru doktorum geldi 6cm açıklık dedi kendi hasta bakmaya gitti.. ben sancılara devam sanki sancım az varmış gibi 11 gibi suni sancı takdılar sabah ki gelen ebe de normal doğum zor bebeğinde iriymiş ilk doğumun nasıl cesaret ettin bu kadar saattir sancı çekiyprsun diyip durdu ben bu doğum iÇin çok uğraştım o yüzden sancı çekiyorum dedim doktorumu istiyorum yeter dedim doktorum geldi bebeğin kafasında bos oluşmuş manevra yapmıyor yoksa açıklığın 8 cm olmuş dedi biraz daha yürü falan dedi doktorum da ümitsiz konuştu biraz ebe de böyle olup da normal doğuran yok gibisinden konuşuyor bir yandan bende sancılar tavan o zaman neden beni sezeryana almıyorsunuz diyip tekrardan doktorumu çağırdım Eğer umut yoksa sezeryana alın 17 saat sancı çektim ben yeter ya dedim.tam açıklık olmuş ama bebeğin kafası bos olduğu iÇin doğum anı zor geçecekti risk almadı doktorum halbuki normal doğumu çok seven bir doktor diye tercih etmiştim doktorumu.sezeryana alındım bebeğim öyle çok iri değildi 3700 gram doğdu 4 bekleniyordu.başında evet bos oluşmuştu ve büyüktü ıkınırken falan zorlayacaktı ama ben bayağı uğraştım 17 saat sancı çektim en önemlisi bebek de bende sağlıklıyız çok şükür bu kadar emek vermeye normal doğurmak isterdim ama kısmet böyleymiş :) sezeryan sonrası normal de ağrı olmaz spinal oldum çünkü ama sancılarım doğum sancılarım doğumdan sonra bile devam etti kaç tane ağrı kesici yaptıklarını söylemeyeyim size.. doğum zor bir süreç oldu benim için herkesin hayırlı güzel doğumları olur inşallah 🙏