detetedmom404
Doktor doğru söylemiş düşecek bebek düşer bizler ilah değiliz ölümü engelleyelim iğneler haplar önlem için sadece
Tugbakalenci
[bilinmeyen] bazen kanamasızda düşük tehlike olabiliyor . Benimde kasık ağrılarım çok fazlaydı 7. Haftada kanamam geldi ve düşük tehlikesinden hastanede yattım . Doktor öyle görmese söylemezdi . Bence dikkate al ve iğneni vurdur . Malesef eğer bebekte kromozon bozukluğu varsa tedaviye yanıt vermeyebiliyor . Ne yazıkki düşük olursa üzülmeyin diyorlar. :( inşallah sağ salim atlatırsın
Kumral60
[bilinmeyen] canim bunda kizacak birsey yok ki dogru olani soylemis kendini yipratma cok fazla diye ama igneni vurulmalisin benimde kanamam yoktu ama 6 haftada kaybettim basladi. 2 cide ama ilaclarimi aldim yattim kalakmadan atlattik yine kanamam yoktu ama olabiliyor.. Morelini yuksek tut hic birsey olmaz.
GelMucizemol
5 haftalık hamileydim ilk doktor randevum nasıl heyecanliyim anlatamam doktor kese gözüktü 5 haftalık hamilesin dedi nasıl duygulandım çok şükür kese gözüktü dedim hemen ardından ama düştü düşecek ( bunu yazarken hala gözlerim doluyo canım i çok yakmıştı doktorun o tavrı ve sözleri ) dedi.ilac bile yazmıyordu ben yazin demesem eğer düşmezse gelirsin kontrole kan verirsin falan dedi.Tek dediğim şey Allah büyük hocam di.Progestan yazdı sabah öyle akşam ağızdan aldım 6. Haftam 7. Haftam derken 8. Haftada dünyanın en güzel sesini duydum yavrumun kalbinin atisiydi hey büyük allahım sana emanet yavrum dedim 11. Hafta ultrasonda hareketleri 2.li test falan derken 17 hafta cinsiyeti 21. Hafta detaylı ultrasonda eli yüzü ayakları çok şükür dedim allahım sana bin şükür şimdi 33 haftaligiz.Cok dua ettim hergun ilk peygamber efendimizden son peygamber efendimize soylarına annelerine babalarına hep fatiha gönderdim.Inanilmaz bir güç geliyo hak tarafından sabır geliyor kul dan değil rabbimden medet umarsan herşeyin hayirlsiini verir sana kardeşim.Allah yar ve yardımcın olsun
Duranb
[bilinmeyen] cnm onlemini al sonrasi tevekkul
Muhammedamine
[bilinmeyen] doktorun doğruyu söylemiş canım aynen dediği gibi sağlıksız bir gebelikse zaten tutunmayacaktır verdiği ilaç varsa düzenli kullanın dinlenin güzel beslenip bol su için ve Rabbime emanet edin
ayaniz
[bilinmeyen] nasıl iğne vurulmadınız? Hemen baska bi acile gidip iğne vurulun.. doktor yanlış birşey söylememiş onlar çok vaka gördüğü için biraz net söyleyebiliyor.hemen iğnenizi olun ilaç vericeklerdir birde
DeryaOguzhan
Kanama olması şart değil düşük riski için. İğneni kesinlikle gidip ol eğer kromozom bozukluğu vs olmayan bir bebekse düşüğü engeller. Benim de ilk hamileliğimde 8 haftalıklen kalp atışı durmuştu ve kontrole gitmesem asla anlamazdım kalbinin durduğunu ne kanama ne bir ağrım sızım vardı.
Minnakelifim03
[bilinmeyen] igneyi mutlaka vurun sakın ihmal etme. 72 saat icinde igneyi vurunman gerekiyor doktorunu dinle canım
GelMucizemol
Evet iğne ni vurul benim lekelenmem bile vardı kahverengi pembe çok yorma kendini ama kesinlikle ilacını kullan ben 4 ay kullandım kardeşim ihmal etme en azından keşke kullansaydım belki si olmaz
Denizislet
[bilinmeyen] düşük riski illa kanamayla olmuyor canım doktorunda yanlış birşey konuşmamış tabi sen hassas olduğunu için şuan sinirlenmişsin doktoruna ama igneni vurun derim bebeğinin sağlığı daha önemli😊
Sulemrahkuzey
İnsan bebeği için neden elinden geleni yapmaz ben anlamıyorum düşük olması için illa kanamamı olması gerekiyor belki kesenizi düzensiz buldu ondan dedi iğnedeki hormonlar kese ve rahim güçlensin diye verilen bi iğne nasıl vurulmazsınız aylarca bu iğnelerle ilaçlarla ayakta kaldık biz Allah bilir deyip sağlımızı riske atmadım hastaneye gidiyorsak söyleneli yapmamız lazım o zaman hastaneye hiç gitmeyin evde geçirin gebeliğinizi nasıl olsa doktorun dediğini yapmayıp kendi bildiğinizi okuyorsunuz ya ben kaç kere kanamalar geçirdim bacaklarımdan boşaldı kanlar kesin bebeğimi kaybettim diye düşünsem bile soluğu doktorumun yanında aldım şimdi kan geldi düşük yapıyorum diye önlemimi almayayım mı şükürler olsun herşeye rağmen tutunduk birbirimize bi anne olarak üstüme düşen herşeyi sormadan sorgulamadan yaptım tedbirimi aldım takdiri Rabbime bıraktım keşke sizde tedbirinizi alsanız gerisini rabbime bıraksanız içiniz rahat etmez miydi
Devran
İlk gebelikte benimde kan testine gittim iki üç günde bir 3. Ve 4. Gidişimin iki değeride aynıydı doktor o anda sanki suratıma küfür ediyordu bu değerler bence asla yükselmiycek kese bile yok zaten bi kanama gelir kanla yok olur gelmezse kürtaj dedi 800 de takıldı kaldı 4 gün daha bekledik yükselmedi ve ertesi gün kürtaj oldum çok ağladım eşimde çok üzgündü bide ilk olucaktı 2,5 ay sonra tekrar gebe kaldığımı öğrendim şuan 13+2 yim ikili testimde temiz her şey yolunda cinsiyetide 11+4 te öğrendim oğlum olacak mış Allahım sağlık versin isteyen herkese nasip etsin inşallahhhhh 🙏
BuseBasderici
[bilinmeyen] e aferin yani çünkü siz tıp okudunuz değilmi?? Yani benim bebeğimde de düşük tehlikem yoktu iğne vuruldum ama bebeğimi kaybettim. Niye her ihtimale karşı vurulmadınız? Doktoru dinlemeyecekseniz neden gidiyorsunuz?? O ilaç zaten bebeğin tutunması için yapılan bir ilaç ama doktorunda dediği gibi sağlıksız bir gebelikse zaten düşer. Şu an 15 haftalık ikinci gebeliğim riskim az olsa bile dört günde bir vuruluyorum. Lütfen biraz ciddi olun bu konularda kafanıza göre iş yapmayın
Sezenay
[bilinmeyen] doktor doğru söylemiş. Igneni vurul yoksa bebeğine bişey olduğunda bunun telafisi yok
Sulemrahkuzey
[bilinmeyen] daha hamileliğinin başındasın daha kötüsü olmasın diye söylüyoruz yarın öbür gün neden keşke deme diye diyoruz sen daha bişe yaşamadan önlemini al diye diyoruz bende çok şeyler yaşadım her kanamamda bebeğimi kaybettim sandım ama asla kafama göre iş yapmadım yapılması gereken ne varsa elimden ne geliyorsa fazlasıyla yaptım sende yap ihmal etme diye söylüyoruz ayrıca benim yorumumda yanlış bişe yok ne yapman gerektiğini açık açık söyledim anneliğini de yargılamadım cümlelerimi iyi okuyun lütfen bize sormanız bile hata doktorunuz size iğne olmanızı söylemiş siz olmayıp ne yapabilirim diye soruyorsunuz biz doktor değiliz o yüzden sen tedbirini al gerisini Allah’a bırak biz ne diyebiliriz başka