Meraliso Bir gün öncesinde hala doğmadı mi ne zaman gelecek şu gün gelir bugün gelir gibi konuşmalar yaptik o sırada benim şuanda da ağrım var ama bu son haftalar hep oluyor demiştim adet ağrısı gibiydi meğer sancim yavaş yavaş başlamış haberim yok bana çok hafif geliyor gece yattım tabiki uyuyamıyorum gece iki gibi dalmisim dort gibi tuvalet hissiyle kalktim biseyler akmaya basladi cok merak ediyordum nasil akiyor diye ilk dogumumda dr kendisi patlatmisti cunku baya kendiliğinden gelen Bi su tutamadan akıyor gece olduğu için sancim da pek olmayınca havlu koydum yattım annemdeydim eşim yoktu ona mesaj attım heran cagirabilirim hazırlıklı ol diye uyuyamadım tabi yine suyum akmiyodu durmuştu bekliyorum sabah dokuz buçuk gibi kalktım su gelmeye başlayınca tamam dedim doğum başlıyor eşimi aradım gel gidelim artık diye bir de hastane kendi evime on dk ama annemdeyim avrupada karşıda köprü trafiğini de hesaba katarsak yol epey var hastaneye gelmemiz 11i buldu Dr başlamış yatisini yapalım dedi ben eve gitmek istedim olmaz gonderemem suyun geldi bebeğin hareketlerini anlayamazsın dedi benim suyum gelmeye devam ediyor öyle birden akmadi yani sancim da adet ağrısı gibi yine öyle çok değil acilmam da 2.5 3 cm dedi ilki suni olunca bu bana vız geliyor damar yolum açıldı bisey yemediğim için serum verdiler kendi sancılarımi hissetmeye başladım iki dk da bir vuruyordu ve ben gülüyordum çok iyi böyle giderse ben rahat dogururum diye acilmam da Bi saat sonra 4 5 cm oldu sonra 5 6 cm derken Dr baktı bebek kafasını yamuk sokuyormus sancıyı artıralım dedi kendi sancimla suni de verdiler işte o zaman ben de hersey koptu dayanılmaz hale geldi nefes alacak sürem kalmadı bağırmaya başladım kaldırın beni suya giricem çıkarın suniyi diye ebe doguruyorsun suya vaktin bile yok dedi Bi yandan da bana acilmana bakmam lazım diyo ama ben kendimi yataktan atıyorum hareket edemiyorum Bi hamle düzelttim kendimi baktılar kaldırdılar hadi doğuma diye catalin önünde secde pozisyonunda yigildim artık gözümü açamıyorum sadece kendi sancim olsa arada nefes alırdım ama suniyi de alınca iş değişti zorla çatala çıkardılar ben ikinmam yok derken birden geldi ve ikindim drum bağırdı devam şimdi kes ikinmayi nefes ver nefes ver diye ve sonunda çıktı kizcem benim rahatlamam ve mutlu son 😍 sürekli çok şükür diyip durdum 15.58 doğuma girdim 16.02 kizcem doğdu son dk aldığım suni sancı beni kendimden geçirdi ama o da 20dk anca sürmüştür yani maximum acı 30 dk hanımlar sonu çok çok çok mutlu son 11 de hastaneye gittim 4te doğum yaptım hersey çok hızlı oldu elhamdülillah hep bunu istemiştim kendi sancim olsun istemiştim bol bol dua edin rabbim nasip ediyor gerçekten ben biraz hazırlıksız yakalandim eve gidemedim eşim eşyalarımı getirdi onda biraz sıkıntı yaşadım size tavsiyem ne olur ne olmaz cantanizda herseyiniz hazır bekleyin bebek için üç tane hastane çıkışıniz olsun iki çorap iki battaniye Bi muslin örtü en az 15 tane bebek bezi normal dogum için tabi bu söylediklerim sezeryan olsa yetmeyebilir ne kadar kıyafet o kadar iyi alabildiğince alın ilk yikamadiklari için üstü pisleniyo çişi geçebiliyor üstüne kıyafet gerekiyor yani kendiniz için de kilot bez depend de olur başka marka da onu düğmeli pijama takımı iki tane havlu dis fırçası çorap yelek penye sütyen emzirme sutyeni ben avent göğüs kalkani aldım kullanıyorum çok memnunum göğsüm akıyor içinde kalıyor tasma yapmıyor nemli bırakıyor lansinoh krem de iyi geldi hemen yara yapmaya başladı çünkü aklımda olanlar bu kadar hanımlar sorularınız olursa cevaplarım 3170 gr doğdu miniğim kuveze girmedi benle birlikte odaya geldi hemen 15 dk sonra emzirin dediler emzirdim sütüm hemen geldi şükür şimdilik Bi sıkıntısı yok elhamdülillah ben çok doğum hikayeleri okudum hassasindan pozitifine kadar kolay kolay etkilenmem sizi de etkilemesin ikinci normal dogumum ikisi de farklı Bi mucize alıyorsunuz elinize nasıl geleceğini Rabbım belirliyor size dua etmek düşüyor herkesin doğumu kendine Rabbım tüm hamileleri bi avazda meleklerine kavuştursun inşallah anne olmak kolay değil o yüzden hiç korkmayın göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor doğum süreci bol bol dua edin 😇
Anonimmm95 Öncelikle hayırlı olsun, güle güle büyütün :) Merak ettiğim bir nokta var neden 3 adet hastane çıkışı diyorsunuz? 1 tane yetmiyor mu bunu tam anlayamıyorum, bilgi verebilir misiniz :)
Meraliso Anonimmm95 evet bana da gereksiz geliyordu ama iki taneyle kalakaldim hastanede Bi tanesini verdim silip giydirdiler yikamadiklari için üstüne bulaştı baya kirlendi sonra bezden Bi şekilde kaymış çişi bulaşmış değiştirdim ikincisini giydirdim ertesi günü yıkayabiliriz dediler sevindim yikayin dedim yeni kıyafet istediler ama hem çıkmak için tüm kıyafetleri gondermistim çıkış saatini bekliyordum dolayisiyla hiç kıyafeti yoktu veremedim aynısını giydirdiler yıkayıp ama o kadar rahatladiki bebeğim çok güzel uyudu çıkış saatine kadar ben de uyusa da emziriyorum tabi ilk bebegimden korkuma o 3 ay sarılık geçirmişti