Merhaba, hamileliğimin 12. Haftasında doktorumun da önerisiyle ikili taramanın çok daha detaylısı olan fetal dna diye de geçen nipt testi yaptırdım. Sonucunda Trizomi 7 yüksek risk çıktı. 20.000 kişide 1 görülen literatürde pek fazla bilgi bulunmayan çoğu gebelikte erken haftalarda düşük ile sonuçlanan bir hastalık. Ultrason bulgularım gayet normaldi bebekte gözle görüşen hiçbir anomali yoktu ama yine de amniyosentez yaptırma kararı aldık, ne ile karşılaşacağımızdan emin olmak adına… Amniyosentez halk arasında bilinenin aksine çok kolay ve riski çok çok az olan bir girişimmiş onu fark ettim, 5 dk sürdü sürmedi sonrasında biraz dinlenmece ve normal hayata dönüş. Neyse 3 hafta kadar da amniyosentez sonucunu bekledik, o 3 hafta açıkçası biraz stresliydi ama günün sonunda temiz sonucu aldık. Demem o ki her ne kadar bu testler yüksek kesinlikli diye idda etseler de benim olayımdaki gibi yanlış pozitif ya da plesenta kaynaklı bir anomalinin teste yansıması ile karşı karşıya kalınabiliyor. Bu tarz bir durum yaşayanlar için umut olması amacıyla hikayemi paylaşıyorum. Sevgiler 🧡