Bebegim0101 arkadaslar 14 haftalik gebeyim,2 li testim yuksek riskli cıktı ama ultrason bulgularina gore hersey normal.Dr.ben bi skntı gormuuorum bebek gayet saglıklı ense kalinligi burun kemigi herseyi normal dedi.Ama icim rshat olsun istiyorsan fetal dna yaptırabilirsin ama ben birsey oldugunu dusunmuyorum dedi.Bende dusunme asamasindayim siz olsaniz???
myangelson Bebegim0101 maddi imkanın varsa aklında kalmasın yine yaptır yani istersen. Ama ben olsam yaptırmazdim çünkü bu testler kesin tanı değil tarama testleri yani kesinlik taşımıyor ki doktor da ultrasonda bir sıkıntı görmemiş yine sen bilirsin tabi
desertrain Bebegim0101 trismoy önemli burda 500 de birinden görünüyor. Yengemın ki çok rısklı çıktı yaş kaynaklı sanırım 1 hafta oldu dogum yaptı çok sağlıklı maşallah kağıda göre down sendrom görünüyordu 125 de birinde sanırım onun ki
Sedaankt Bebegim0101 benim ikili testimde yüksek gelmişti biraz fetal dna yaptırdık çok şükür temiz geldi. Yaptırabilirsen yaptır kendimden biliyorum insan kendini çok yiyor ama 9/1 olupta bebeği sağlıklı doğan anneler var kendini üzme allah a emanet et bişey olmaz
ayseninbeybisi07 Bebegim0101 canım bunu artık nerdeyse hiçbir doktor tavsiye etmiyor 2 Li test çöptür diyor yaptırıp hamileliği strese giriyor insanların kafana takma bugün sorun olmaz doğduktan sonra olur o Allah’ın bileceği birşey salla gitsin testi hamileliğinin tadını çıkar çoğu insan kalp atışı duymak için bile ölmek istiyor keyfini çıkar bu sürecin takma kafana 😊😘
Bebegim0101 myangelson yani evet bu testler kesin degil ama risk cok yuksek olunca kafama takiliyor.Zaten stresli zor bi gebelk yasiyorum.
myangelson Bebegim0101 maddi imkanın varsa yaptır canım pek ucuz bir test değil çünkü bildiğim kadarıyla
Ysmnrn Bebegim0101 buradaki tek soru Allah korusun sorun ciksa napacaksin? Ama kronozomdan kaynakli saglik sorunu var mi diye merak edip baktirmak istersen bu riskten ayri fetal dna yaptir ki onda bile yuzde 10 hata payi var. bende yas riski var ama umrumda degil. Bebis her seyiyle benim hediyem. Doktorlar anca para pul… sanki karnimda tedavisi olacak. Hic bozma moralini, vesvese de yapma. Saglikla gelsin bebis🙏
ensensr23 Sırf bu yüzden 2 li test yapmıyorum geçen doktorum yapalım dedi ben istemedim Rabbim ne verdiyse göz üstüne yaptırsamda asla aldırmam oyüzden stres yapmaya gerek yok
Tubadefneccc desertrain yengenizde nipt mi yaptirdi.o sonuca ragmen mi cocuk normal dogdu.biraz ayrintu yazsaniz.ayni durumu yasiyirum bende.benimde yuksek riskli fetaldna yaptim.amniyosentezse de yaptim daha sonuc cikmadi.insss yanlis cikar sonuc
Bebegim0101 ayseninbeybisi07 elbete ne gelirse basimiz uzerine.Ama birsey varsada onceden bilmekte isterim.
Tusami Bebegim0101 benimde yaştan riskli çıktı, doktor ısrar etti bence yaptırın dedi, aslında sadece yaş riskli çıktı. İçimiz rahat etsin bizi ne bekliyor bilelim istedik fetal dna yaptırdık, şimdi sonucu bekliyorum, inşallah temiz sorunsuz çıkar 🤲🤲🤲
Tubadefneccc Bebegim0101 ultraonda gozuktu zaten.ense kalinlligi vardi.burun kemigi gozukm3di.fetaldna yaptim malesef ordanda trozomi18 yuksekriakli cokti