Melinayinannesi Merhaba arkadaşlar,ben 6 haftalik gebeyim cmrtesi ilk kontrolume gidicem oncesinde saglik ocaginda tahlillerimi yaptirdim ve gebe olman halinde bize de haber ver aşilarini yapalim dediler.Bunlar ne aşisi oluyor yaptirmali miyim ?
Seymaakirmizi Melinayinannesi benim 2. Gebeliğim yaptırdım bi sıkıntı yaşamadım. İlk gebelikte 2 doz tetanoz aşısı vuruluyor. Onu da doğum sırasında mıkroplara karşı korumak amaçlı vuruyorlar.
Benimdunyam_ Melinayinannesi tetenoz aşısı. Olur da bir yerin kesilir paslı bir şey gelir vs tedbir amaçlı. Ama 3doz yapıyorlar galiba toplamda. Ben olmadım. Doktorum da şuan hastaneler ve kullandığımız aletler steril olmak istemezsen zorlamam, olur da yaralanma vs olur diye yapılıyor dedi. Erken doğum riski var demişlerdi tetenozda ama bilemiyorum tabi iyi araştırmak lazım🌸
Heyecanli_gebe1 Tetanoz aşısı yapıyolar .ben de yaptırmayı duşünmüyodum ama bilgisizliktenmiş. Doğum esnasında anne bebeğe ameliyathanede mikrop bulaşmasın diye yapılıyomuş.ben iki dozumu da yaptırdım