Enesyusuf inşallah kendi sancılarımız gelir bende kendi sancımı bekliyorum ama sağ salim kavuşabilmek de tek istediğim şey. Benim ilk doğumumda kötü şeyler yaşadığım için beden acısı geçiyor ama kalp acısı yürek acısı hiç geçmiyor. Ben artık her acıya piskolejik olarak hazırım Allah hepimize yardımcı olsun inşallah sağ salim az ağrılar çok açılmalarla doğurabilelim 🤲🏻
Ozge_5516 benim evde kendi sancılarım tuttu şiddetliydi aynıydı hastanedeki sancılarımla. Sadece suni sancı düzenli giriyor yani 5 dakikada bir mesela düzenli girdiği için o açılmaları hızlandırıyor çok sık sancı girmesi sizi yoruyor. Hiç doğum yapmadığınız için şöyle anlatayım. Aslında sancı 2 cmlik açılmadaykende aynı 7-8 cmkende aynı sancı. Ama açılma çoğaldıkça sancı daha sık giriyor. Suni sancı işte sıklaşmasına yardımcı oluyor ki hızlıca ilerlesn süreç. Yoksa belki kendi sancılarızla düzensiz ilerleyeceğiniz için 8-9 saat sürer. Ama suni sancıyla 4.5 saatte doğurabilmiştim. Yani hemen bitsin istiyorsunuz saatler sürmesi şu yüzden yorar doğum anında ıkınmaya güç kalmayabilir. O yüzden sancılarnızı bağırmadan çağırmadan çekin. Burnununuzdan nefes alıp ağzınızdan verin en fazla inleyin bağırır çağırırsanız hiç gücünüz kalmaz. Doğum olduğu anda ise sanki saatlerdir sancı çeken siz değil gibi oluyorsunuz yani bi anda herşey son buluyor. Rabbim o ferahlığı sağ salim yaşatsın hepimize 🤲🏻🤲🏻🫶🏻