Hatice_Akn Arkadaşlar merhaba ben 6+4 haftalık hamileyim . Bir tane muhabbet kuşum var. Acaba muhabbet kuşlarından toksoplazma bulaşıyormu bilginiz var mı . Yada bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlar oldumu
Mommyy0708 Hatice_Akn toksoplazma sadece kedinin dışkısı , toprak, ciğ ette ve iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerde olur. İlla olacak diye bir şey yok, olmayadabilir
Aylin355 Hatice_Akn Çiğ kümes hayvanları, yeşillikler, kedi dışkısı gibi şeylerden geçiyor, isterseniz bi kan verin sağlık ocağında toxoya karşı bağışıklığınız olabilir benim var mesela sorun olmuyor, bağışıklığınız yoksa herşeye çok dikkat etmeniz gerekir
Nurr_22_22 Hatice_Akn hayır sorun olmaz bende 2 tane var sadece doğumdan sonra bebekle aynı ortamda bırakmam tüy dokumlerinde çok uçuşuyor onun harici için rahat olsun
Hatice_Akn doktoruma muayene olurken sormuştum şey dedi kuşlarda olmaz ama siz yinede dikkat edin dedi . Kan tahlili verdim şimdi sonuçları bekliyorum ona göre bakalım ne çıkıcak . Bilgileriniz için teşekkür ederim umarım bi sıkıntı olmaz