Gebeliğimi ilk öğrendiğim günden bu yana eşim babasının adını koymak istiyor. Önceleri eşim çok istiyor diye kabul etmiştim fakat sonrasında vazgeçtim. Vazgeçme sebebimi duysanız muhtemelen sizde koymak istemezdiniz. Görümcemle tartışıyoruz araya kayınvalidem ve kaynatam giriyor. Tabi sonrasında konu uzuyor ve kaynatam eşime ‘o karıyı boşamadan bu eve gelme’ diyor. Bununla da yetmiyor günlerce haftalarca hastanede yatıyorum (kronik hastalığım var.) benim numara yaptığımı, onların yanına gitmemek için onlara yalan söylediğimi söylüyorlar. Tabi bu süre zarfında eşim Suriye’de görev yapıyor bende annemlerin yanındayım. Onlar bana karşı iyi davranmadığı için onların yanında kalmayı tercih etmedim. Onlarda yanıma gelip bir geçmiş olsun bile demezken onların yanında kalmayı elbet kabul etmezdim. Siz olsanız bu olayın üzerine isim koymayı kabul eder misiniz ?
Bu arada kronik hastalığım ankilozan spondilit, aylık olarak kullandığım iğnem var gebeliğimin ilk sıralarında kullanamadığım için ataklarım çok şiddetli geçti. Değil yürümek, adım atamıyordum. Tuvalete bile annemin babamın desteği ile yarım saatte ancak gidiyordum. Bu süre zarfında tuvalete gidemediğim için daha doğrusu yetişemediğim için altıma kaçırdığım, anneminde temizlediği zamanlar oldu. Haliyle eşimin ailesinden bu desteği bekleyemezdim.