Dcl027 Tweety3437 evet etkenlerde biri. Pcosluyum ve 2 kere düşük yaptım . Tabiki yüzde yüz diyemeyiz pcoslu olup sağlıklı şakilde çocuklarını kucağına alan çok kadın var. Araştırılması ve takipte kalınması önemli .
TeoMom Tweety3437 İnternette okumuştum böyle bir şey düşük riski artıyor diye ama benim iki hamileliğimde de olmadı böyle bir düşük durumu ne kadar doğru bilmiyorum
gstetik Polikistik over başli basina bir dusuk sebebidir demisti doktorum kesin duser diye bi kural yok ama sebep olabilir.gecen yil dusuk yapmistim 10.haftada bu gebelgmde ilk 3ay seker hapi kullandirdi bu sebepten .smdi 20haftalik oldum
bsranur123 gstetik kuzum bende pkoyum seker hapi kullaniyordum seker hastasiyim ve insülin direncimde vardi . Glukofen kullanirken gebe kaldim doktorum bunu birakip insuline gecmemiz lazim dedi ben insuline başladım. Ama 9 . Haftada bebegim karnimda öldü hala sebebini bilmiyorum acaba igneyle degilde haplami devam etmem gerekirdi
Melifarslan bsranur123 yok bende de pcos var gebelikte hemen başında şeker yükseldi ve ilaç veremem bebeği etkiler deyip normalde ilaç içmem gerekirdi ama endokrin insüline başlattı onunla ilgisi yoktur baya anlatmıştı dr m bana suan bende 24.haftadaym sekerm oynuyor cok zor geçiyor malesef ama insülin bakalım dogumdan snra devammı olur yoksa ilaca mı geçerim hiç bilmiyorum 🙈
bsranur123 Melifarslan himm anladim kuzucum insllah sağ salim kucagina almak nasip olur sana kuzum. Bende hala bazen sucluyorum kendimi diyorum benim yzumdenmi kaybettim bebegimi nerde yanlis yaptim insuline baslayarak hatami ettim acaba yoksa kullanmamlimiydim hep seker hastaligina bağlıyorum bebegiin kaybini ama yiyecek ekmegi olsaydi dunyaya gelirdi diyede düşünüyorum ya kuzum 🤲 nasip diyebiliyorum sadece
Melifarslan bsranur123 aynen öyle hiç kendini suçlama rabbim hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin yine inşallah ♥️🙏🏻
AyFa1608 Tweety3437 pcos olanlarda kan pıhtılaşmaya daha yatkınmış bu yüzden düşük olablir pcoslular genelde kan sulandırıcı kullanıyor. Bende pcosluyum insülin direncim vardı matofin içiyordum hamile kalınca bıraktım. Doktorum şekerli şeylerden uzak dur gebelik şekerin çıkablir dedi hamur işi vs yeme dedi ve ecopirin verdi diyet beslen dedi bu şekilde..
Hulyaunal Tweety3437 bende de pcos vardı tedavisiz kendiligimden gebe kaldım.25 haftaliğız pıhtılaşmaya yatkınlık olduğu için coraspin kullaniyorum. Bende yok ama şekere yatkınlık oluyo zorlu bi gebelik oluyo ama kesin düşük olcak diye bisey yok. Sadece takip gerektiriyo.dikkatli olmak gerekir.