Merhaba sevgili anneler 😊 benim aklıma takılan bir şey var. Şuan 18+4 haftalık hamileyim. Doktorum hamileliğimin başından beri bana kan sulandırıcı olan 100 mg coraspin kullanmam konusunda kafayı taktı. Şöyle anlatayım durumu. Bu ilk hamileliğim. Ama Allah ‘a şükür herhangi bir sağlık sorunum yok. Şuana kadar yapılan tüm tahlillerim temiz çıktı. Doktor tedbir amaçlı ne olur ne olmaz diye hastalarına coraspin yazdığını bu yüzden benim de kullanmamı istediğini söylüyor. Yani bir pıhtılaşma sorunum olsaydı bugüne kadar Allah korusun çoktan sorun çıkmaz mıydı? Üstelik bunu kullanabilmem için öncesinde bir pıhtılaşma testi yapılmalı, ihtiyaç varsa ona göre kullanmalıyım değil mi? Hamileliğimin ilk haftalarında bilinçsiz olduğum için doktor veriyorsa vardır bir bildiği diyerek kullandım ve haftada 3 gün içmemi söylüyordu ilk haftalarda üstelik. Ama kullanınca kahverengi lekelenmelerim oluyordu korkup apar topar doktoruma gittiğimde ilk böyle bişi olunca, coraspinden kaynaklanabileceğini ve bir süre ilacı bırakmamı söyledi. Bırakınca sorunum düzeldi. Birkaç hafta kullandırmadı. Sonra haftada 2 kez yine kullanmamı istedi. Kullandım denemek için yine aynısı oldu 2. Kez. Doktora sormadan kendiliğimden ilacı kestim ve kontrole gidince durumu söyledim. Ne zaman coraspin kullansam lekelenmem oluyor bırakınca geçiyor. İnsan vücudunu bilmez mi? Baya süre kullanmadım zaten kendisi de kullanma artık dedi. Ama bir önceki randevumda bana senin pıhtılaşma testin ne çıkmıştı coraspine yeniden başlayalım deyince benim şalterler attı artık. Dedim ne testinden bahsediyorsunuz hiç öyle bir test yapmadık ki, zaten yapmak için gerek de duymadınız istemediniz dedim. Tamam yine tedbir amaçlı haftada 1 gün içelim coraspin diyor. Bunu geçen ayki kontrolümde dedi. Ama ben hıı tamam kullanırım dedim kullanmadım. Haftaya bu ayki kontrolüm var ve bir sıkıntı da yaşamadım kullanmadığım için.
Bu arada doktorum çok çok iyi ve ilgili birisi. Doktorumdan memnunum sırf bu coraspin anlaşmazlığından dolayı doktorumu değiştirmeyi düşünmüyorum. Ama şu coraspin takıntısına anlam veremiyorum. Varmı benim gibi bu durumu yaşayan