Kızlar 1 ay oldu doğum yapalı dün kitle şeklinde sertlikler olduğunu farkettim acı veriyordu ve halsizlik vücudumda ağrı vardı ne olduğunu anlamadım bilmediğim için. Araştırdım süt tam bosalmadigi için tıkanıklık olabiliyormuş ve çözülmezse mastite çeviriyormus ve antibiyotik tedavisi gerekiyormuş. Neden anlatıyorum yeni doğum yapacak çok anne var bilmeyen benim gibi. Ve zaten bu genellikle ilk 1 ay daha çok goruluyormus bebegin çenesi daha kuvvetlenmedigi için. İlk önce araştırdım havlu ısıtıp koydum sıcak suyun altında ovdum masaj yaptım emzirdim sağım yaptım ama çözüme ulaşamadım sonra happy kidste bi anne yazmış bunu denedim ve birkaç dk içinde geçti sertlik ☺️bebeği kolunuzun altından geçirip ters şekilde emziriyorsunuz hafif eğilerek o şekilde tıkanıklık açılıyor ve nasıl süt geldiğini oranın yumuşadıgını göreceksiniz gerçekten diğer masaj felan aşırı uğraştırıcı. Böyle birşeyi farkettiginiz anda müdahale edin yoksa sıtma ateş kaçınılmaz olur. İnşallah böyle birşey başına gelmez kimsenin 🙏