ElaRose ben tutmasının sebebinin bunlar olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bunlar %10 bile değildir bence.. oradaki tedavi süreci bence kilit nokta ki bir de şöyle bir şey var.. benim yaşım 40, bu yaşta yumurta kalitesinin azaldığı kabul gören bir gerçek. Dolayısı ile ben sayıya odaklandım. Ne kadar çok yumurta o kadar iyi diye düşünüyordum. Şöyle oldu, ilk opu’da benden 14 yumurta toplandı ki benim yaşımda çok iyi bir sayı idi ama toplamanın ertesi günü 10 tanesi yoktu.. günün sonunda ilk opu’dan sadece 1 embriyomuz oluştu, gayet iyi kalitede idi ama 1 taneydi. Bu sebepten embriyo havuzuna gittik, devam eden reglimde bir kez daha yumurta geliştirmeye başaldık ve ikinci opu’ya girdim. Doktorum bu arada tedavinin şeklini şemalinş ‘bana özel’ hale getirdi ve opu mncesş son 4 gün falan ben her gün doktora gittşm USG kontrolüne. Bu defa 7 yumurta toplandı ve 4 embriyo oluştu. Biz zaten 5 embriyo olsun transfere geçelim diyorduk. Nihayetinde 2. Opuda bu sayıya ulaştık ve 3 aylık boşluk bırakıp transferim yapıldı ve iki embriyo transfer edildi ve tek fetüs ulaştı ki bize göre bu tutan arkadaş kesinlikle ilk opudaki ilk embrşyomuz :)))) 27 haftaya erdik şimdi. ) Destekler dünyada halen tıp ve bilim dünyasından destek görmekle beraber nihayetinde üstlerinde FDA olmadığı için bazı bilim çevrelerince halen tartışmalıdır. Tek başına bir şey yaratmaları zor olabilir ama tüp bebek sürecşndeki ana tedaviye, beslenme gibi, hareket gibi, stresten uzak kalmak gibi verilebilecek önemli desteklerden bana göre. )) O yüzden siz yine de doktorunuza danışın tabii ama ben doktoruma bu destekleri aldığımı söylediğimde omuz silkmişti :)) o bana OMEGA 3 (krilom) ve folik acid (omepa vm) ve d vitamini (devit) vermişti sadece bir de daha sonra Solgar selenium.