Bediap merhaba. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🌸 öncelikle anestezi uzmanı ile ilgili yorumum yok yani ben girdim, anesteziye karar verdim, çıktım. Biraz soğuk biri gibi geldi bana ya da ben aşırı stresli olduğum için adama hiçbir şey sormadan kaçmak istedim oradan bilemiyorum 😂 ameliyat esnasında orada bulunan ameliyat ekibi çok tatlıydı. Benimle konuştular, sakinleştilrdiler, yardımcı oldular. Belime iğne yapılırken büyük bir acı hissetmedim. Damar yolu açılır gibiydi ama ben çok acıyacak diye korktuğum için anestezist iğneyi dokundurdunuz anda biraz doğruldum refleks ile ve iğneyi yapamadı. Daha sonra tekrar pozisyon verildi ve tekrar yaptı. Korkum yüzünden tek seferde bitecek işi uzattım yani ama gerçekten acı yok. Kendinizi onlara bırakın 🌸 doktor geldi, nasıl olduğumu sordu sonra onlar başladı ben bekledim 😂 ameliyat sırasında şen şakrak muhabbet ediyorlardı. Bir ara beni kesiyorsunuz bu ne neşe diyecektim 😂 odalardaki ebeler, hemşiler konusunda da sabah ve akşam 2 ekip vardı. Sabah beni doğuma götüren, ilk müdahaleleri yapan ekip çok iyiydi. Konuştuk, onlar da aynı şekilde beni sakinleştirdiler. Gülerek, muhabbet ederek gittik ameliyata. Akşamki ekip biraz soğuk gibiydi ama bilemiyorum belki çok da işimiz olmadığı içindir. İğnemi tapıp gidiyorlardı yani çok göremedim 😂 ameliyattan sonra odaya geldiğimde benim karnıma bastırılmadı. Beni en çok mutlu eden şey buydu çünkü bundan çok korkmuştum. Sadece hemşire 3 defa gelip 2 parmağı ile hafif bastırıp kanama kontrolü yaptı ve gitti. İyileşme süreci konusunda da normal doğum yapmış kadar rahattım ben 😂 abartmıyorum yani ilk kalkış zordu evet ama ondan sonra hep kendim kalktım, kendi işimi kendim hallettim. Sadece eşim ve ben vardık hastanede, aileleri istememiştik ilk gece ve eşim saat 2 den sonra sabaha kadar uyudu mesela 😂 ben bebekle ilgilendim, saat başı yürüyüş yaptım vs iyiydim yani. Ağrı kesici yapıyorlardı ama belki de onun etkisidir bilmiyorum 😂eve geldiğimde ilk 4 gün de sadece yatıp kalkmak ağrılıydı. Sırf bu yüzden yatıyorsam kalkmak, ayaktaysam yatmak istemiyordum 🫠 4 günün sonunda o da bitti. Ki ben ilk 1 hafta 3. Gün hariç her gün hastaneye gittim. Kızımda uyuşmazlık olduğu için her gün kan verdim, hastanede sonuçları bekledim, 1 gün yatırdık onunla kaldım vs asla dinlenemedim yani. Dinlensem daha güzel geçerdi belki süreç ki bu atlattığım sürecin daha güzeli var mı bilmiyorum 😂 yani kısaca doğum ekibi, hemşireler ve ameliyat sonrası sürecim hep çok güzel geçti. Rahat olun ve kendinizi doktorun ellerine bırakın 😂 ameliyattan sonra zaten antibiyotik, kan sulandırıcı ve 2 çeşit ağrı kesici veriyor doktor(parol değil 😂)İlaçları düzenli kullanırsanız süreç çok rahat geçecektir. Tavsiye olarak de bol bol yürüyün ve ameliyat sırasında başınızı oynatmayın. Ben oynattım ve sonrasında yaşadığım boyun ağrısı dikiş ağrısından çok daha kötüydü 🤦🏻♀️ sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz