Merhaba hanımlar çok şükür bende oğluşuma kavuştum şimdi gelelim hikayeme ❤️
Konya şehir hastanesinde doğum yapmayı düşünen arkadaşlar için gözlemlerimi yazıcam önce
✨41 haftalık suni sancı verilerek doğumum başlatıldı
Doğumhane odaları tek kişilik doğumunuz da kaldığınız odada oluyor diğer doğum yapanları görmüyorsunuz hiç ama doğum anında az da olsa sesleri geliyor😁 odada plates topu, banyo ,vc herşey mevcut saat 16 ya kadar öğrenciydi galiba tansiyonumu felan ölçen 2 kişi vardı sagolsunlar yanımda beklediler hep mesai bitince yanımda kimse yoktu
✨Benim eşim yanıma girebildi sancım sıklaştığında 2 3 saat doğum başlayana kadar yanımdaydı normalde izin vermiyorlarmış şans işi galiba ebe eşimi çağırdı duşa girebilmem için bidahada çık demedi eşime
✨Allah hepsinden rağzı olsun benimle ilgilenen bütün hemşire ve 2 ebem de çok iyilerdi hiçbir şekilde terslenmedim
✨Akşam 10 da doğumum gerçekleşti ertesi gün 16 da taburcu olduk bebeğim için 2 takım yetti bana sabah keyfiyen değiştirdik üzerini
Açılmam,sancım 41. Haftaya kadar olmadı maalesef son muayenemde doktorum 41 haftaya kadar sancı suyun gelmezse o gün acilden giriş yap doğumunu başlatırlar dedi
Çarşamba günü sancısız acile gittim günümün dolduğunu söyledim nst, ultrasyon ve alttan muayene yapıldı ben çok bi acı hissetmedim illaki bi acı oldu ama açıklığım yoktu rahim yumusaması var ve başı kanala cok yakın normal doğum süreci başlatıldı o yüzden işlemler bitti yatışım yapıldı ilk kendi sancıma baktılar yine sancı çıkmadı daha sonra suni sancıyı başlattılar saat 11 den 16 ya kadar dozu az az arttırılarak suni sancıyı çektim açılmam 3 cm olmustu o saate kadar 4 te nöbetler değişince yeni ebe ile hemşire kontrole geldi sancıyı arttırdılar ve benim serüvenim o zaman başladı🤭 odada yürüyüş yaptım saat 5 gibi suyum patladı o zaman kendi sancımda geldi tekrar alttan muayene ettiler açılmam hâlâ 3 cm di saatler ilerledikçe dayanamadım artık ben sezeryan olmak istiyorum beni çıkarın hastaneden diye ağlıyordum eşimi çağırdılar duşa gir rahatla şu an hastaneden çıkman çok riskli dediler eşim odada benimle kaldı belime 1 saat kadar duşta kaldım tekrar nst muayene yaptılar o sırada ebe açılmanı destekliycem canın acıyabilir ama süreci hızlandırıcam dedi sonra sancılarım çok fazla arttı ıkınma hissiyatım geldi kendime engel olamadım ıkındım eşim hemşireyi çağırdı baktı 7 cm olmuş dedi sıcak su baya iyi geldi açılma için yani tamam hazırlanıp geliyoruz şu an ıkınma hissiyatın geldikçe çömel ve ıkın bebeğin kanala gelsin tamamen dedi 5 dakika sonra geldiler eşimi dışarı çıkardılar beni yatağıma yatırdılar ebe tekrar açılmamı destekledi odayı ayarladılar yatağı da doğum yapacağım şekilde ayarladılar derken doğumum başladı 6 7 ıkınmada doğdu bebeğim başta ıkınamadığım için dikişim var maalesef dikiş atılırken iğneyle uyuşturdular acı hissetmedim ama dikiş atıldığını hissediyordum ebe nasıl ıkınmam gerektiğini söylüyor eğer ebeyi dinleyebilirseniz o an yırtılmanız da olmayabilir bunada şükür bitti gitti o gün şimdi bebişim yanımda mışıl mışıl uyuyor🥰
Rabbim herkese kolay doğum nasip etsin inşallah🤍