Herkese merhaba hep burada doğum hikayeleri okurdum şimdi sıra bana geldi☺️40+2 olmuştu bebeğim doktor bi kaç gün bekleyip eğer gelmezse suni sancı önerdi tabi korktum öyle deyince çünkü kendimi hep normal doğuma odaklamıştım sonra akışına bırakmaya karar verdim bebeğim nasıl isterse öyle gelsin sağlıklı olalım önemi yok diye düşündüm☺️40+2 de hafiften bir ağrı başladı burda hep okurdum doğum sancısı olunca anlamamak mümkün değil anlarsın diyorlardı gerçekten öyleymiş gece 11 gibi hafiften başladı dakika tuttum ama düzensizdi bende öyleyse doğum sancısı değil bu uyuyayım dedim.eşime de sen uyu dedim yatağa girdim ama ağrıdan uyuyamadım böyle olmaz dedim pilates topu hareketleri,suquat yaptım koridorda bol bol yürüdüm kasılma sayarda halen düzenli bir sancı yoktu nişan ya da suyum da gelmeyince gaz sancısı falan mı diye düşündüm bi ara😅bel kasık kemiklerim her yerim ağrıyordu ara ara giren bir ağrıydı bol bol su içtim derin derin nefes aldım sıcak duşa girdim hiç oturmadım hep hareket ettim 5 e doğru sancılar düzenli hale geldi 5-6 dk da bir geliyordu ama öyle dayanılmaz bir sancı değil.enson eşimi uyandırdım hastaneye 5 buçukta ordaydık.3 cm açılmam varmış doğumhane şansıma boştu benden başka doğum yapan yoktu diye eşim ve ablam da geldi her sancı geldiğinde pilates topuna oturdum eşim sırtıma masaj yaptı ki bence en iyi gelen şey buydu aklınızda olsun🥰sonrasında hiç oturmadım asla yatağa girip yatmayın yürüdüm oturup kalktım pilates te hareket ettim.açılmamı kontrol eden ebeler çok güzel 1 saatte 6 cm olmuş dediler yine hep hareket ettim öyle beklediğim gibi dayanılmaz bir sancı değil aralıklı geldiği için…nefes tekniğini öğrettiler ki sancıma çok iyi geliyord o an sonra ıkınma tekniğini yaptırdılar bebek geliyordu artık hemen doktora haber verdilersaat 10 da iki ıkınmayla kucağımdaydı kızım çok ama çok güzel bir duyguydu.şunu bilin ki hiç korkulacak bir şey değilmiş bedenimiz ve fizyolojimiz bunu yapmaya müsait böyle yaratılmış.Allah herkese her isteyene bu duyguyu yaşatsın sağlıkla.
Şimdi bu süreçte yaptıklarımdan bahsedeceğim belki faydası olur
Hurma rahmimi çok yumuşatmış ebe öyle dedi mutlaka her gün yiyin
Activating labor videosunu bende burda gördüm her gün yaptım çok işe yaradı
Doğumun kolay olmasını her gün yaptığım yürüyüşe bağlıyorum sürekli hareket edin
Ve bol bol su İçin 🌸🌸🌸benden bu kadar