Bu yazıyı buraya yazabilmek için o kadar çok bekledim ki, beklediğim süre zarfı boyunca ömrümden ömür gitti ve bu durumu yaşayan o kadar çok annemiz var.
Detaylı ultrasona girmem ile kabusum başladı benim 21. Haftadaydık ve detaylı ultrasonda bağırsakta kist olduğu anlaşıldı ( hatta kistin nerede olduğu belli değildi bile). Daha sonra İstanbul çapa tıp fakültesi peritanalog bölümüne yönlendirildim. Ön incelemede 2 ayrı doktor baktı ve parlaklık görülmedi daha sonra heyet görmesi için bir hafta sonra tekrar çağırıldım. Öyle gergin bir ortam ki, bir çok anne baba çocuklrının gelecekleri hakkında karar vermek için çaresiz bekleyiştelerdi. Konuşmaları duymamak için kulaklıkla bekledim çaresizce. İnsanlar acılarını ister istemez karşılaştırmaya çalışıyordu birbiriyle teselli bulabilmek için.
Muayneye girdiğimde öyle şeyler söylendi ki bana bebeğimde grade 3 paraklık, bağırsakta kist, başında ödem ve bu sonuç karşısında kistik fibrozist olabileceği söylendi. Genetik bölümüne yönlendirildim ve orada bana amniyo sıvısı alınması gerektiği, bebeğimin hasta doğabileceği ve sonuca göre gebeliğin sonlandırılabileceğini söylediler. O günden doğuma kadar hatta bu güne kadar ömrümden ömür gitti günlerce ağladım. Kilolar verdim üZüntüden günlerce , haftalarca hatta aylarca dua ettim.
Biliyorum doktorların en ufak bir ihtimali bile söylemek zorunda olduklarını fakat bu kadar hassas bir dönemde hamile bir kadına en kötü ihtimalleri peşi sıra sıralayıp hiç iyi bir ihtimal üzerinde durmamaları yıprattı beni. Burada benim gibi bir çok anne var. Aynı durumu yaşayan.
Bebeğim 24 ekimde dünyaya geldi, kaka yaptıktan sonra hüngür hüngür ağladım. Dün topuk kanımızın sonuçları çıktı fakat cesaret edemedim sorgulatmaya çok şükür bugün bir cesaretle sorgulattım ve oda temiz. Allahtan umut kesilmez fakat doktorların en ufak bir ihtimali bile umutsuzca söylemeleri çok yıpratıcı. Ben aylarımı endişe içinde geçirdim. Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etti. Rabbim size de evlatlarınıza sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. Bilgi vermek istedim her ihtmal yüzde yüz değilmiş.