Merhaba arkadaşlar sizlerle doğum hikayemi paylaşmak istedim. Kızıma kavuştum. Gökçenim 🌸🌼 Minik civcivim, papatyam🐥🐣
4 ekim salı günü doğum kontrol randevum vardı. Kontrole gittiğimizde doktorum kızımız nazlı olacak sanırım hala yukarda yüzü gözüküyor yüzünün görülmemesi gerek bol bol yürüyüş yap, ahududu yaprağı çayı iç, hurma ye , merdiven inip çık, pilates yap tarzı önerilerde bulundu benim biraz moralim bozuldu çünkü cumartesi tekrar gel çarşamba da son randevumuz olsun dedi 39+0 daydık, son randevuda ya sezaryen yA da suni sancı gibi bir planlama yapacaktık. Sezaryen, epidural, normal doğum her türlü anne olunuyor ama ben normal doğumu tatmak istiyordum açıkçası suni sancıdan da korkuyordum. Eve geldik bu süreçte ben sürekli temizlik yapıyordum aynı zamanda tarhana yapıyordum kışlık😅😅 yani sürekli hareket halindeydim ama çok yürüyüş yapmıyordum hareket halim genelde evde oluyordu yani. Bu süreçte aşırı derece vajinamda ağrı hissediyordum iç bacaklarım falan. Ertesi gün ablam hadi gel doğum yapmadan son bir kez gezelim Kızılay’a gidelim dedi gitsem mi gitmesem mi diye düşünürken hadi gideyim sıcak havaların son kez tadını çıkarayım bir daha ne zaman çıkacaksın dedim çıktık baya gez dolaş derken benim için fazla 6 bin adım attım baya yorgun vaziyette geldim hatta öldüm çıktığıma pişman oldum😅 gece tuvalete bir girdim bir baktım nişanım gelmeye başlamış hem sevindim hem korktum çünkü akıntının içinde kanda var gibiydi ve sürekli gelmeye başladı ben Doğum nişanı tek sefer geliyor sandım ancak sürekli geliyormuş doğuma kadar. Bunu da hemen doğum ebeme yazdım ebemin bana tavsiyesi sancın sıklaşana kadar dişini sık endişe verici bir durum olursa haber ver çünkü sancı sıklaşmasam hastaneye gelindiğinde gebeler hasta moduna giriyor açılma ve sancılar durabiliyor doğum süreci uzuyor dedi zaten benim de düzenli bir sancım yoktu. Bu süreç böyle devam etti ara ara karnım toplanıyor gibi oluyordu belime sancı giriyordu ancak geçiyordu. Eşime her gün ben bugğn doğururum diyordum😅 gel gelelim doğum günüme 7 ekim cuma bu sürece kadar nişanım ve sancım az az devam etti cuma günü üstümde farklı bir şey vardı ama o gün yeğenime bakmak için ablama gitmiştim. Ablam ve annem hastaneye gidecekti ben yeğenimle tek kaldım bu arada sancım ve nişanımın oldupunu kimseye panik olmaması adına söylemedim. Öğleden sonra sancılarım arttı kasılma ayar vardı telefonumda sancılarım nerdeyse 10 dkda bire düştü ve ilk defa böyle yoğun bir ağrı çekiyordum anlamıştım aslında doğumun başladığını 16.30 civarı artık dayanamadım eşimi aradım sonra doğum ebemi aradım gel bakalım olmazsa yatışını yapalım dedi. Bu sırada eve geçtik ben hemen duşumu aldım. ( doğum sancılarına iyi geliyor) sonra eşim eve gelene kadar saçlarımı yaptım doğum çantamı kontrol ettim onları da yanımıza alacaktık her ihtimale karşı eşim geldi yemek yedik saat 7 oldu çıktık hastaneye gittik hemen nstye bağlandım sancım çıktı alttan muayenede de 4 cm açılmam çıktı yani doğum başlamıştı ağlamaya başladım korku ve heyecandan annem hemen herkese haber verdi 😅 bu süreçte oturmamaya çalıştım hastane içinde yürüdüm pilates yaptım hurma yedim Meryem ana otunu kullandık. Sancılar baya sıklaşmaya başladı en son tuvalete gireyim dedim orda bir sancı girdi asla kimseyi korkutmak istemem tabii ama o sancı girince bağırmaya başladım ebeler hemen kapıya toplanmış gel bir kontrol edelim dediler 45 dk da açılmam 7 cm olmuş. Normalde gece 12 den sonra olur diye düşünmüşlerdi doğumu ancak açılmam hızlı ilerlemiş. Daha sonra beni daha büyük bir odaya aldılar üstüm değişti lavman yapıldı pilates topunun üstünde hareketlere devam ettim. Eşim doğumda yanımda olmayacağını söylemişti çünkü çok korkuyordu ancak bu süreçte hep yanımdaydı🌸 ve eş desteği bambaşka sürekli elimi tuttu belime masaj yaptı . Bunun dışında ebelerim de muhteşem ilgiliydi. Aynı şekilde sürekli bana masaj yaptılar yardımcı oldular. En son sancılarım dehşet arttı ben dayanamıyorum epidural yapın sezaryene alın falan diye bağırıyordum😅😅 ancak epidural için çok geçti. Ebelerim sağolsun beni banyoya aldılar yıkadılar ağrım hafiflesin diye. Tuvalet pozisyonuna oturttular ve bu sırada ıkınmam geldi. Doktorumda bu arada yoldaydı ben ne olur artık alın bebeği doktorumu beklemeyin siz doğurtun falan diye bağırıyordum😅😅 neyse doktorum geldi hemen beni rahatlatmak için müzik açtılar lavanta yağı döküp hava verdiler. Ayriyeten eşimin ailesi ve benim ailem de kapıda bekleyip birbirlerine sarılıp beni duydukça ağlıyorlarmış😭 neyse artık son kısım. Ben ıkınmaya başladım alın diye yalvarırken bebeğinin bası saçları gözükmüş . Sonlarda ıkınmayı bırakıp nefes alıp vermemi söyledi doktorum ve 23.20 civarı bebeğim dünyaya geldi🌸 o kadar ilginç ki bütün sancım bir anda kesildi. Hemen ten tene temas kurduk bebeğimle p kadar sıcaktı o kadar güzeldi ki. Tüm zorluklara rağmen her şeye değerdi seni kucağıma aldığım an annemmm🌸🌼